Khmer Insider - S3:E8 - សហស្ថាបនិក នៃភោជនីយដ្ឋាន Cuisine Wat Damnak
កម្មវិធី Khmer Insider រដូវកាលទី ៣ ៖ ភាគទី៨ – លោក ងួន វេងឆាយ, លោក Joanne Rivière សហស្ថាបនិក នៃភោជនីយដ្ឋាន Cuisine Wat Damnak ភោគផល បន្លែបង្ការ ឬផលានុផល កសិផលរបស់ប្រជាជនខ្មែរ ក្លាយជាគ្រឿងផ្សំដ៏ពិសេស ដែលចុងភៅបារាំងម្នាក់ជ្រើសរើសយកមកចំអិន ច្នៃប្រតិដ្ឋឲ្យមានរូបរាងបែបអាហារលោកខាងលិច ប៉ុន្តែបានរក្សារសជាតិជាម្ហូបខ្មែរពិតៗ ។ អាហារដ៏ប្រណិតនេះត្រូវបានបម្រើជូនទទួលទានក្នុង ភោជនីយដ្ឋាន Cuisine Wat Damnak ដែលជាភោជនីយដ្ឋានខ្មែរដំបូងគេបង្អស់ ទទួលបានពានរង្វាន់ជាភោជនីយដ្ឋានល្អបំផុត ក្នុងបញ្ជី«ភោជនីយដ្ឋានល្អបំផុតទាំង ៥០ នៅតំបន់អាស៊ី» (Asia’s 50 Best Restaurants) ។ សហស្ថាបនិកទាំងពីរមានក្តីស្រមៃថា ថ្ងៃណាមួយម្ហូបខ្មែរនឹងមានស្តង់ដារអន្តរជាតិ ស្មើមុខស្មើមាត់ជាមួយម្ហូបអឺរ៉ុប និងមានវត្តមាននៅទីក្រុងល្បីៗនៅលើពិភពលោក ។ |
របាយការណ៍ថ្មីៗ
មើលទាំងអស់ ➧តើអាជីវកម្មទាំង ៥ ប្រភេទនេះ អាចនឹងមានទីផ្សារខ្លាំងទៀតទេ ក្រោយពេលកូវីដ១៩ ត្រូវបានបញ្ចប់?
បទយកការណ៍, អាជីវកម្មថ្មី និងនវានុវត្ត
• 14/10/2021
អាជីវកម្ម ៖ មកដល់ពេលនេះ អ្នកដឹកនាំអាជីវកម្មព្រមទាំងសហគ្រិនថ្មីៗភាគច្រើនកំពុងស្វែងរកយុទ្ធសាស្ត្រទប់ទល់នឹងការខាតបង់....
ព័ត៌មានទូទៅ
មើលទាំងអស់ ➧បុរសម្នាក់កែច្នៃត្រឡោកដូងទៅជាធ្យូងអនាម័យ ជួយដល់សុខមាលភាពប្រជាជន
ធុរកិច្ចបរិយាបន្ន, ព្រឹត្តិការណ៍, សេដ្ឋកិច្ច
• 26/04/2024
ជំនួសឱ្យការយកឈើទៅដុត បុរសម្នាក់បានប្រមូលយកត្រឡោកដូងដែលគេកោសសាច់រួច ទៅដុតឱ្យចេញជាធ្យូងអនាម័យ។
Hilltribe Organics ជួយបង្កើនប្រាក់ចំណូលជនជាតិភាគតិចនៅប្រទេសថៃជាង ៥០០ ដុល្លារក្នុងមួយខែពីការចិញ្ចឹមមាន់យកស៊ុតសរីរាង្គ
ធុរកិច្ចបរិយាបន្ន, ព្រឹត្តិការណ៍, សេដ្ឋកិច្ច
• 26/04/2024
Hilltribe Organics បានរួមបញ្ចូលជនជាតិដើមភាគតិចដែលចិញ្ចឹមមាន់យកស៊ុតទៅក្នុងខ្សែសង្វាក់តម្លៃនៃផលិតផលសរីរាង្គរបស់ខ្លួន និងបានជួយបង្កើនប្រាក់ចំណូលរបស់ពួកគេបីដង ឬជាង ៥០០ ដុល្លារក្នុងមួយខែ
Doi Kham ក្រុមហ៊ុនធុរកិច្ចបរិយាបន្នថៃផ្តោតសំខាន់ជួយគាំទ្រជីវភាពក្រុមកុលសម្ព័ន្ធភ្នំ
ធុរកិច្ចបរិយាបន្ន, ព្រឹត្តិការណ៍, សេដ្ឋកិច្ច
• 26/04/2024
Doi Kham បានជួយគាំទ្រដល់ក្រុមពលរដ្ឋកុលសម្ព័ន្ធជាច្រើនរយពាន់គ្រួសារតាមរយៈការទទួលទិញគ្រាប់កាហ្វេដែលមានគុណភាពខ្ពស់ដោយផ្ទាល់ពីសហគមន៍ទាំងនេះ