ចេកឆាប ជាផលិតផលកែច្នៃមួយប្រភេទពីផ្លែចេកដែលមានភាពពេញនិយមច្រើនពីសំណាក់អ្នកទទួលទាន ដោយសារតែវាមានរសជាតិឆ្ងាញ់ ស្រួយ ទទួលទានមិនចេះធុញក្នុងនាមជាអាហារកំដរមាត់។ យ៉ាងណាក៏ដោយ អាជីព និងមុខរបរធ្វើចេកឆាបលក់ ត្រូវបានប្ដីប្រពន្ធដែលជាជនពិការទាំង២នាក់បានចាប់របរនេះដើម្បីរកចំណូលចូលគ្រួសារ និងចិញ្ចឹមកូនៗនៅក្នុងបន្ទុក។
លោក តាន់ សុរេន ជាម្ចាស់អាជីវកម្មចេកឆាបលក្ខណៈគ្រួសារដែលមានទីតាំងស្ថិតនៅក្រុងសៀមរាបបានមានប្រសាសន៍ឱ្យដឹងថា៖
«យើងចាប់យករបរនេះដោយសារពីរនាក់ប្តីប្រពន្ធបាត់បង់ការងារក្នុងសម័យកូវីត-១៩ ណាមួយពួកខ្ញុំពិការទាំងពីរនាក់ផង បាត់បង់ចំណូល ដូច្នេះយើងក៏នឹកឃើញធ្វើរបស់ញ៉ាំ ព្រោះបើលក់របស់ញ៉ាំអាចរកចំណូលជួយគ្រួសារបាន។ ដូច្នេះ យើងក៏ចាប់ផ្តើមអាជីវកម្មលក់ចេកឆាបជាលក្ខណៈគ្រួសារនៅឆ្នាំ២០១៩ ដោយបានសួរនាំពីរបៀបផលិតពីគេខ្លះ និងស្វែងយល់ដោយខ្លួនឯងខ្លះ រហូតបានផលិតលក់ជាបន្តបន្ទាប់ដូចបច្ចុប្បន្ន។ សម្រាប់ចេកឆាបនេះផងដែរ យើងមានរសជាតិ សាប ផ្អែម និងអំបិលម្ទេស ដែលជារូបមន្តលក្ខណៈគ្រួសារ»។
ពាក់ព័ន្ធនឹងការលក់វិញ លោកបានប្រាប់ឱ្យដឹងថា បច្ចុប្បន្ននេះ អាជីវកម្មលក់ចេកឆាបនេះនៅពុំមានជាតូបត្រឹមត្រូវនោះទេ គឺលក់នៅតាមផ្លូវ ជិតផ្សារមាន់អាំង និងលក់តាមបណ្ដាញសង្គម ហើយតម្លៃវិញទៀតសោត គឺលក់ពីរកញ្ចប់តម្លៃ ១៥ ០០០រៀល ហើយចំណូលដែលទទួលបានពីការលក់ទោះបីជាវាមិនអាចធ្វើឱ្យជីវភាពធូរធា និងក្លាយជាអ្នកមានក្ដី ប៉ុន្តែយ៉ាងហោចណាស់អាចដោះស្រាយជីវភាពគ្រួសារប្រចាំថ្ងៃ និងអាចផ្គត់ផ្គង់កូនៗឱ្យចូលសាលារៀនបានដែរ។ ចំណែកឯចំណុចពិសេសរបស់ចេកឆាបនេះគឺមានរសជាតិឆ្ងាញ់ប្លែក ស្ងួតល្អ ស្រួយ និងអាចរក្សាទុកបានយូរ។ នេះជាអ្វីដែលម្ចាស់អាជីវកម្មខាងលើបានលើកឡើង។
ដោយឡែកពាក់ព័ន្ធទៅនឹងការផលិតវិញ ត្រូវបានលោកបញញជាក់ប្រាប់ថា ជាធម្មតាលោកអាចផលិតបានប្រមាណ ១០០គីឡូក្រាមក្នុងមួយខែ ដោយលោកបានទិញផ្លែចេកខ្ចីមកពីខាងព្រះវិហារ ហើយយកមកចិតដាក់ត្រាំទឹក រួចបកសំបក និងលាងសម្អាតម្ដងទៀតឱ្យស្អាត ទើបយកមកឈូសជាចំណិតស្ដើងៗ ហើយដាក់ប្រេងបំពងភ្លាមៗតែម្ដង។
ទន្ទឹមនឹងការបើកអាជីវកម្មនេះដែរ លោក តាន់ សុរេន និងក្រុមគ្រួសារបានជួបផលលំបាកជាច្រើនដែរ ដោយសារកត្តាខ្វះខាតដើមទុនផង ខ្វះខាតឧបករណ៍ក្នុងការផលិតផល និងខ្វះខាតបច្ចេកទេសក្នុងការវេចខ្ចប់ផងដែរ។ ប៉ុន្តែទោះជាយ៉ាងណា លោក និងក្រុមគ្រួសារក៏នៅតែខិតខំបន្តអាជីវកម្មមួយនេះ ហើយក៏មានបំណងចង់មានតូបត្រឹមត្រូវដែលអាចដាក់លក់ផលិតផលចេកឆាបរបស់ខ្លួនបាន ដែលអាចផ្តល់ភាពងាយស្រួលដល់អតិថិជនក្នុងការទិញតាមរយៈការមានទីតាំងជាក់លាក់៕