កាន់តែប្លែក អាជីវកម្មកែច្នៃប្រហុកពីសណ្ដែកសៀងធ្វើជាអាហារបួសដ៏មានរសជាតិ និងកំពុងមានការគាំទ្រ

ជាធម្មតាប្រហុកខ្ទិះ ត្រូវបានផលិតពីប្រហុកសាច់ត្រី និងគ្រឿងផ្សំមួយចំនួនទៀត រួចយកទៅចម្អិន ទើបទទួលបានប្រហុកខ្ទិះមួយដែលមានរសជាតិឆ្ងាញ់ ប៉ុន្តែសម្រាប់អ្នកទទួលទានម្ហូបបួសគឺមិនអាចទទួលទានបាននោះឡើយ។ ដោយសារហេតុហើយ ស្ត្រីម្នាក់ដែលមានជំនាញផ្នែកម្ហូបអាហារបានបង្កើតគំនិតកែច្នៃជាប្រភេទអាហារបួសគ្មានសាច់ ដែលជំនួសដោយសណ្តែក ឬបង្កើតជាប្រហុកសណ្ដែកសៀង ដែលអាចយកទៅចម្អិន និងច្នៃជាមុខម្ហូបផ្សេងៗមានរសជាតិឆ្ងាញ់មិនចាញ់ប្រហុកសាច់ត្រីនោះឡើយ ហើយថែមទាំងអាចតម្រូវចិត្តអ្នកទទួលទានអាហារបួសថែមទៀត។

អ្នកស្រី ព្រុំ ចាន់ឡាង ជាម្ចាស់ និងជាអ្នកគ្រប់គ្រងទូរទៅនៅភោជនីយដ្ឋានម្ហូបបួស ហ្គោហ្រ្គីនវិចិត្រតារៀន (GoGreen Vegetarian Restaurant) បានប្រាប់ឱ្យដឹងថា៖

«មូលហេតុនៃការចាប់ផ្ដើម គឺដោយសារខ្ញុំជាអ្នកញ៉ាំអាហារបួស ឬអាហារគ្មានសាច់សត្វ ហើយក៏ចូលចិត្តម្ហូបប្រពៃណីខ្មែរ ដែលភាគច្រើនផ្សំចេញពីវត្ថុធាតុដើមប្រហុកត្រី តែដោយសារតែញ៉ាំប្រហុកត្រីមិនបាន ខ្ញុំក៏បានរិះរកវិធីបង្កើតប្រហុកសណ្តែកសៀងនេះឡើង ដោយមានការចង្អុរបង្ហាញពីមេចុងភៅចាស់ទុំនៅហាងផង ក៏សម្រេចបង្កើតប្រហុកធ្វើពីសណ្តែកសៀងនេះបានជោគជ័យ»។

អ្នកស្រីបន្ថែមថា៖

«បច្ចុប្បន្នប្រហុកសណ្តែកសៀងយើងច្នៃដាក់រក្សាទុកជាក្រឡ ដោយមានជាប្រភេទប្រហុកសម្រាប់ស្លរតម្លៃ ២ម៉ឺនរៀល ទឹកបុកល្ហុងតម្លៃ ២ម៉ឺនរៀល ប្រហុកខ្ទិះ និងកាពិផាវដែលចម្អិនស្រាប់ៗតម្លៃ ៣២០០០រៀល ។ ចំណុចពិសេសរបស់ផលិតផលយើងគឺវាជាម្ហូបឆ្អិនស្រាប់ បើកមកអាចញ៉ាំបានភ្លាមៗ ងាយស្រួលសម្រាប់អ្នកដែលតមសាច់ អាចយកដាក់តាមខ្លួនពេលធ្វើដំណើរ។ ណាមួយវាក៏ជួយសម្រួលដល់អ្នកតមសាច់អាចញាំ និងចម្អិនអាហារបែបខ្មែរបានដោយងាយស្រួល ហើយអ្នកមិនញ៉ាំប្រហុកត្រី ក៏អាចញ៉ាំប្រហុកសណ្តែកសៀងមានរសជាតិឆ្ងាញ់មិនចាញ់ប្រហុកសាច់ត្រី គ្មានសារធាតុគីមី និងល្អសម្រាប់សុខភាព ជាពិសេស ស័ក្ដិសមសម្រាប់អ្នកដែលស្រឡាញ់សុខភាពផ្ទាល់តែម្ដង»។

អ្នកស្រីបានបញ្ជាក់ថា ៖

«បច្ចុប្បន្ន ផលិតភាពរបស់យើងអាចផលិតបាន ច្រកដាក់ក្នុងក្រឡរួចរាល់ ដែលអាចទទួលទានបានតែម្ដងគឺប្រមាណ ១៥០-២០០គីឡូក្រាមក្នុង១ខែ ប៉ុន្តែជាក់ស្ដែងគឺយើងផលិតតាមតម្រូវការជាក់ស្ដែង ដែលអតិថិជនរបស់យើងភាគច្រើនជាជនបរទេស សិស្ស ដែលធ្លាប់ចេញពីសាលាវិបស្សនា និងអ្នកដែលស្រលាញ់សុខភាព ក៏ដូចជាសិស្សនៅព្រះវិហារចិន មានវ័យចន្លោះពី ២៥ – ៥៥ឆ្នាំផងដែរ។ ផលិតផលយើងជាទូទៅ មានដាក់លក់តាមកន្លែងលក់គ្រឿងទេសបួស ក៏ដូចជាក្នុងហាងផ្ទាល់ ហើយក៏មានលក់ក្នុងផេកហ្វេសប៊ុកផងដែរ ដោយជាធម្មតាយើងអាចលក់បានពី ២០-៤០គីឡូក្រាមក្នុងមួយខែ»។

ពាក់ព័ន្ធនឹងដំណើរការផលិតវិញ ម្ចាស់ភោជនីយដ្ឋានរូបនេះរៀបរាប់ថា ប្រហុកសណ្ដែកសៀងត្រូវបានឆ្លងកាត់ច្រើនដំណាក់កាល ដូចជា ការជ្រើសរើសសណ្តែកសៀង លាងសម្អាត ដាក់ត្រាំទឹក រួចយកទៅស្ងោរ បន្ទាប់មកយកទៅហាលសំដឹលលើកទី១ ក្នុងកន្លែងបិទជិត ទើបយកទៅច្របល់គ្រឿងផ្សំ រួចដាក់សំដឹលជាលើកទី២ ។ បន្ទាប់មកទៀតយកទៅបុក និងបន្ថែមគ្រឿងផ្សំរសជាតិម្ដងទៀត ហើយយកទៅចម្អិនជាមួយប្រេងបន្លែ និងបន្ថែមរសជាតិតាមតម្រូវការ ទើបអាចវេចខ្ចប់ដាក់ក្នុងកែវថ្ម ហើយដាក់លក់តែម្ដង។ ចំពោះវត្ថុធាតុដើមចម្បងរួមមាន សណ្តែកសៀង អំបិលគ្រួស ប្រេងបន្លែ និងម្សៅផ្សិត ដែលជាផលិតផលមានក្នុងស្រុកខ្លះ និងនាំចូលពីក្រៅប្រទេសខ្លះ។

គួររំឭកដែរថា ការចាប់ផ្តើមដំណើរការអាជីវកម្មបម្រើសេវាកម្មម្ហូបអាហារបួសនេះ បើគិតមកដល់បច្ចុប្បន្នគឺមានរយៈពេលប្រមាណ ៥ឆ្នាំហើយ ដោយផ្ដើមចេញពីកិច្ចសហការរវាងអ្នកស្រីផ្ទាល់ដែលជាអ្នកមានគំនិតកែច្នៃអាហារបួស រួមមួយមិត្តភ័ក្តិរបស់អ្នកស្រីម្នាក់ទៀតមានឈ្មោះ ចាន់ឡាង ដែលជាអ្នកបោះដើមទុនក្នុងការបើកភោជនីយដ្ឋានប្រមាណ ៣ម៉ឺនដុល្លារ ទើបអាចដំណើរមកដល់បច្ចុប្បន្ន ដោយក្រៅពីមានផលិតផលប្រហុកសណ្ដែកសៀង នៅមានផ្គត់ផ្គង់មុខម្ហូបបួសជាង ៤០មុខផ្សេងទៀត ហើយក៏មានបើកវគ្គបង្រៀនចម្អិនម្ហូបបួសផងដែរ។

អ្នកស្រី ព្រុំ ចាន់ឡាង បានបញ្ជាក់ឱ្យដឹងថា ក្នុងដំណើរការអាជីវកម្មមួយនេះក៏មានជួបផលលំបាកខ្លះដែរ ដោយភាគច្រើន គឺបងប្អូនដែលជាអតិថិជនភាគច្រើននៅមិនទាន់បានយល់ពីសារប្រយោជន៍នៃអាហារបួសនៅឡើយ អាចថាការយល់ដឹងរបស់ពួកគាត់នៅមានកម្រិតនៅឡើយ ប៉ុន្តែអ្នកស្រី រួមជាមួយនឹងដៃគូវិនិយោគនៅតែបន្តអាជីវកម្មមួយនេះទៅមុខទៀត។

ចុងក្រោយ អ្នកស្រី ចាន់ឡាង ក៏បានបង្ហាញពីគម្រោងអភិវឌ្ឍការវិចខ្ចប់ប្រហុកសណ្តែកសៀង ប្រហុកខ្ទិះ និងកាពិផាវបួស ឲ្យមានស្តង់ដារជាងមុន ហើយយកចូលផ្សារទំនើបធំៗដូចជា ឡាក់គី អ៊ីអន ជីបម៉ុងម៉ល និងផ្សារទំនើបផ្សេងៗទៀត ដើម្បីឱ្យបងប្អូនដែលស្រឡាញ់សុខភាពបានទទួលទានអាហារបួសដែលផលិតឡើងមានគុណភាព និងរសជាតិឆ្ងាញ់៕


របាយការណ៍ថ្មីៗ

មើលទាំងអស់ ➧

ព័ត៌មានទូទៅ

មើលទាំងអស់ ➧

ក្រសួងរៀបចំដែនដី យកចិត្តទុកដាក់ដោះស្រាយបញ្ហាសំណង់មានសភាពចាស់ទ្រុឌទ្រោមដែលងាយបង្កហានិភ័យដល់អាយុជីវិតប្រជាពលរដ្ឋ

ព្រឹត្តិការណ៍, អចលនទ្រព្យ

• 08/02/2025

ក្រសួងរៀបចំដែនដី នគរូបនីយកម្ម និងសំណង់ យកចិត្តទុកដាក់គិតគូរដោះស្រាយបញ្ហាសំណង់មានសភាពចាស់ទ្រុឌទ្រោមដែលងាយបង្កហានិភ័យរងគ្រោះដល់អាយុជីវិតរបស់ប្រជាពលរដ្ឋ

ចំណេះដឹងផ្នែកហិរញ្ញវត្ថុ មានភាពចាំបាច់បំផុតសម្រាប់មនុស្សគ្រប់រូប ជាពិសេសអាចជួយជំរុញកំណើនដល់សេដ្ឋកិច្ចជាតិ

ព្រឹត្តិការណ៍, ហិរញ្ញវត្ថុ

• 07/02/2025

ចំណេះដឹងហិរញ្ញវត្ថុរបស់ប្រជាពលរដ្ឋ គឺជាកត្តាចាំបាច់មួយក្នុង​កា​រជំរុញកំណើនសេដ្ឋកិច្ច និងសង្គម ម្លោះហើយការផ្ដោតការយកចិត្តទុកដាក់លើការលើកកម្ពស់ ចំណេះដឹងផ្នែកហិរញ្ញវត្ថុរបស់ប្រជាជន គឺជាការងារអាទិភាពមួយ

ឧបនាយករដ្ឋមន្ត្រី សាយ សំអាល់ ៖ ការកសាងបញ្ជាការដ្ឋានកងរាជអាវុធហត្ថខេត្តតាកែវ ជាការពូនជ្រុំ និងកសាងបន្តនូវស្មារតី ៧ មករា

ព្រឹត្តិការណ៍, អចលនទ្រព្យ

• 07/02/2025

ថ្នា្កក់ដឹកនាំក្រសួងរៀបចំដែនដី នគរូបនីយកម្ម និងសំណង់ ចាត់ទុកការកសាងបញ្ជាការដ្ឋានកងរាជអាវុធហត្ថខេត្តតាកែវថាជាការពូនជ្រុំនិងកសាងបន្តនូវស្មារតី ៧ មករា រក្សាបាននូវសុខសុវត្ថិភាព សន្តិភាព និងភាពសុខដុមរមនាសម្រាប់ប្រទេសជាតិ និងប្រជាជន

កូនខ្មែរមានសត្ថភាពផលិតគ្រឿងសំអាង និងមានការគាំទ្រច្រើននៅលើទីផ្សារ

ជំនួញ, ព្រឹត្តិការណ៍

• 07/02/2025

ដោយមើលឃើញសក្តានុពល និងភាពងាយស្រួលក្នុងការស្វែងរកវត្ថុធាតុដើមដ៏សំបូរបែប កូនខ្មែរមួយរូបបានខិតខំរិះរកគំនិតកែច្នៃរុក្ខជាតិធ្វើជាគ្រឿងសំអាង ហើយដាក់លក់នៅលើទីផ្សារក្នុងស្រុក

កម្ពុជាលើកទឹកចិត្តអង្គការស្បៀង និងកសិកម្មនៃអង្គការសហប្រជាជាតិ ជួយដល់សហគមន៍កសិកម្មទំនើប

ព្រឹត្តិការណ៍, សេដ្ឋកិច្ច

• 07/02/2025

កម្ពុជាលើកទឹកចិត្តអង្គការFAOជួយដល់សហគមន៍កសិកម្មទំនើបដែលជួយកាត់បន្ថយថ្លៃដើមផលិត មានប្រសិទ្ធភាពសេដ្ឋកិច្ច និង មាននិរន្តរភាព

ក្រុមហ៊ុន​ផលិត​រថយន្ត​​របស់ចិន BYD សម្រេចបោះទុន​បង្កើត​រោងចក្រ​ផ្គុំ​ និងដំឡើ​ង​នៅ​ខេត្តព្រះសីហនុ

ព្រឹត្តិការណ៍, សេដ្ឋកិច្ច

• 07/02/2025

ទី​បំផុ ក្រុមហ៊ុន​ផលិត​រថយន្តអគ្គិសនី​របស់ចិន បាន​សម្រេច​បោះទុនវិនិយោគបង្កើត​រោងចក្រ​ដំឡើង​រថយន្តអគ្គិសនី​នៅកម្ពុជា​ហើយ​

វិថីតេជោសន្តិភាពឆ្នេរអង្កោល កំពុងលើកសម្រស់ខេត្តកែបឱ្យកាន់តែស្រស់ស្អាត និងទាក់ទាញទេសចរ

ព្រឹត្តិការណ៍, អចលនទ្រព្យ

• 07/02/2025

«វិថីតេជោសន្តិភាពឆ្នេរអង្កោល» ជាសមិទ្ធផលឆ្លងសម័យកាល ពោល​ត្រូវបានសាង​សង់​ឡើង​ក្នុងពេលសម្តេច​តេជោជានាយករដ្ឋមន្ត្រី ហើយសម្រេចក្នុងពេលសម្តេចមហាបវរធិបតីជានាយក​រដ្ឋមន្ត្រី។

ក្រសួងពាណិជ្ជកម្ម នឹងរៀបចំពិព័រណ៍ផលិតផលខ្មែរ និងបន្លែផ្លែឈើ ជំរុញផលិតកម្មក្នុងស្រុក

ព្រឹត្តិការណ៍, សេដ្ឋកិច្ច

• 07/02/2025

ក្រសួងពាណិជ្ជកម្ម នឹងរៀបចំពិព័រណ៍ផលិតផលខ្មែរនិង បន្លែផ្លែឈើ ក្នុងគោលបំណងជំរុញផលិតកម្មក្នុងស្រុក គាំទ្រផលិតផលខ្មែរ និងផ្គូផ្គងពាណិជ្ជកម្មរវាងអ្នកផលិត និងអ្នកទិញ

តម្លៃមាសបន្តឡើងថ្លៃខ្ពស់ ១តម្លឹង ៣ ៤៤១ ដុល្លារអាម៉េរិក ដោយសារភាពតានតឹងផ្នែកពាណិជ្ជកម្មរបស់ប្រទេសមហាអំណាច

ព្រឹត្តិការណ៍, សេដ្ឋកិច្ច

• 07/02/2025

តម្លៃមាសឡើងថ្លៃ ១ ភាគរយ ឬ ២ ៨៥៨ ដុល្លារអាម៉េរិកក្នុងមួយអោន (នៅលើទីផ្សារកម្ពុជា មាសមួយតម្លឹងមានតម្លៃ ៣ ៤៤១ ដុល្លារអាម៉េរិក និង មួយជីមានតម្លៃ ៣៤៤ ដុល្លារអាម៉េរិក)។ អ្នកវិភាគព្យាករណ៍ថា តម្លៃអាចឡើងថ្លៃដល់ ២ ៩០០ ដុល្លារអាម៉េរិកក្នុងមួយអោននាពេលឆាប់ៗនេះ

គិតត្រឹមឆ្នាំ២០២៤ កម្ពុជា​មានអ្នក​ប្រើទូរសព្ទចល័ត​ចំនួន ២០,៦លាន ខណៈអ្នកប្រើប្រាស់សេវាអ៊ីនធើណេត​មានចំនួន ១៩​លាន​

ព្រឹត្តិការណ៍, សេដ្ឋកិច្ច

• 07/02/2025

គិតត្រឹម​ចុងឆ្នាំ២០២៤ ទូទាំង​ប្រទេស​កម្ពុជា​មាន​អ្នកប្រើប្រាស់ទូរសព្ទចល័ត​ចំនួន ​២០​លាន ​៦សែន ដែល​មានន័យ​ថា មនុស្ស​ម្នាក់អាច​មានទូរសព្ទ ២គ្រឿង​ និងខ្លះ​ ៣គ្រឿង

អាសយដ្ឋាន​អ៊ីមែល​របស់​អ្នក​នឹង​មិន​ត្រូវ​ផ្សាយ​ទេ។ វាល​ដែល​ត្រូវ​ការ​ត្រូវ​បាន​គូស *