បន្ទាប់ពីប្រមូលផលស្រូវរួចហើយ ចំបើងក៏នៅតែជាធនធានមួយដែលគេអាចប្រមូលទុកសម្រាប់ធ្វើជាសំណីគោ ឬលក់យកកម្រៃបន្ថែមបាន។ បច្ចុប្បន្ននេះ ក៏មានអាជីវកម្មប្រមូលទិញចំបើង និងមូរទៅជាចំបើងដុំងាយស្រួលរក្សាទុក និងផ្គត់ផ្គង់ឱ្យកសិដ្ឋានចិញ្ចឹមគោធំៗ។
លោក ធុក ធីម ជាម្ចាស់អាជីវកម្មលក់ចំបើងដុំស្ថិតនៅស្រុកកម្ចាយមារ ខេត្តព្រៃវែងបានប្រាប់ AMS Economy ឱ្យដឹងថា៖
«សម្រាប់ចំបើងដុំនេះយើងប្រមូលទិញពីបងប្អូនកសិករនៅខេត្តព្រៃវែងផ្ទាល់ ទើបយកម៉ាស៊ីនមកមូរឱ្យទៅជាដុំចំបើង ដែលងាយស្រួលលើក ស្រួលទុកដាក់ និងស្រួលដឹកជញ្ជូនឱ្យខាងកសិដ្ឋានចិញ្ចឹមគោនានា ជាពិសេសកសិដ្ឋានធំៗដែលមានតម្រូវការច្រើន»។
លោកបន្តថា៖
«សម្រាប់ចំបើងយើងទិញគិតជាហិកតា ដោយក្នុងមួយហិកតាយើងទិញក្នុងតម្លៃ ៣៥០០០រៀល លុះមូរទៅជាដុំហើយឆ្នាំនេះយើងអាចលក់បាន ៤០០០រៀលក្នុងមួយដុំ។ ដោយឡែកការប្រមូលចំបើងនេះដែរ ក្នុងមួយឆ្នាំអាចប្រមូលទិញបានចំនួន៣ដង ដោយម្ដងអាចបានប្រមាណ ១ម៉ឺនដុំ តួយ៉ាងខែនេះជារដូវចុងក្រោយដែលយើងធ្វើការប្រមូលទិញទុកដើម្បីផ្គត់ផ្គង់ដល់ម៉ូយរហូតដល់រដូវថ្មីមកដល់»។
សម្រាប់ចំបើងនេះដែរ លោកបញ្ជាក់ថា គេត្រូវការហាលឱ្យស្ងួតដោយទុករយៈពេល៣ថ្ងៃសិនទើបគេមូរជាដុំៗ ដោយមួយដុំអាចមានទម្ងន់ប្រហែល ១៥គីឡូក្រាម ហើយចំបើងនេះដែរងាយស្រួលទុកដាក់ និងដឹងជញ្ជូនជាងចំបើងរាយ។
គួរបញ្ជាក់ដែរថា លោក ធុក ធីម បានចាប់ផ្ដើមអាជីវកម្មនេះនៅឆ្នាំ២០១៩ ដោយទិញម៉ាស៊ីនមូរពីប្រទេសជិតខាង និងប្រកបរបរលក់ចំបើងមូរនេះរហូតដល់បច្ចុប្បន្ន ចំណែកឯផលលំបាកភាគច្រើនទាក់ទងនឹងទីផ្សារដោយសារតម្រូវការក៏ដូចជាទីផ្សារគោមានការប្រែប្រួល ធ្វើឱ្យតម្លៃចំបើងក៏អាចប្រែប្រួលតាមនោះដែរ៕