ត្បូងឃ្មុំ៖ ស្ថិតនៅតាមដងទន្លេមេគង្គ តំបន់ក្រូចឆ្មារ ជាស្រុកមួយចំណុះខេត្តត្បូងឃ្មុំ មានអំណោយផលទាំងការធ្វើស្រែ ធ្វើចំការ ជាមួយនឹងការទទួលបានទិន្នផលខ្ពស់។ បន្ថែមពីនេះ អ្វីដែលបានបង្ហាញពីអត្តសញ្ញាណនៃស្រុកមួយនេះ នៅរដូវក្រោយពេលប្រមូលផល អ្នកស្រុកក្រូចឆ្មារភាគច្រើនតែងមានទម្លាប់ធ្វើនំគ្រៀបលក់ជាលក្ខណៈគ្រួសារ ដែលអាចចាត់ទុកថាជាមុខរបរបន្ទាប់បន្សំមួយបន្ថែមប្រាក់ចំណូលក្នុងគ្រួសារ។
ជាបន្ទះម្សៅមានរាងមូលៗ និងរស់ជាតិផ្អែមតិចៗ នំក្រៀបត្រូវបានគេយកទៅអាំងនៅលើភ្លើង ក្ដៅៗ ស្រួយៗ ទាំងមូល ឬកាត់ជាដុំតូចៗបំពងប្រឡាក់ម្សៅស្ករនិងសណ្ដែកហៅថានំស្បែកជ្រូក ឬបងប្អូនប្រជាជនទូទៅនិយមទទួលទានជាចំណីកំដរមាត់ ជាពិសេសគេឃើញមាននៅតាមពិធីបុណ្យនានា។
អ្នកស្រី ពេញ ឈុនអ៊ាង មានវ័យ ៥០ឆ្នាំ ជាអ្នកផលិតនំក្រៀបម្នាក់ស្ថិតនៅក្នុងភូមិទី៣ ឃុំស្វាយឃ្លាំង ស្រុកក្រូចឆ្មារ ខេត្តត្បូងឃ្មុំ បានមានប្រសាសន៍ថា អ្នកស្រីបានប្រកបរបរធ្វើនំនេះយូរឆ្នាំហើយ ដោយសារតែការផលិតគឺមិនពិបាកអ្វីច្រើននោះទេ។
អ្នកស្រីបញ្ជាក់ថា ៖
“ខ្ញុំធ្វើនំនេះយូរឆ្នាំដែរហើយ ឯការធ្វើនំនេះក៏មិនសូវពិបាកប៉ុន្មានដែរ មិនសូវចំណាយពេលយូរ គឺយើងអាចឆ្លៀតពេលធ្វើបាននៅពេលយើងទំនេរ ពិសេសអាចធ្វើទុកបានយូរ ឱ្យតែយើងវេចខ្ចប់ឱ្យបានល្អ។ ចំពោះតម្លៃវិញ នំក្រៀបមួយគីឡូក្រាមអាចលក់បានក្នុងតម្លៃ ៩ ០០០រៀល ហើយអតិថិជនភាគច្រើនគឺនៅក្នុងស្រុកភូមិជិតៗ ឯខ្លះទៀតក៏មានអ្នកស្គាល់តាមគ្នាមកទិញបន្តយកទៅលក់បន្ត។ គេនិយមធ្វើនំក្រៀបជាលក្ខណៈគ្រួសារបែបនេះនៅខែចូលឆ្នាំចិន គឺស្ទើរគ្រប់មុខផ្ទះមានកន្ទេលហាលនំក្រៀបជាហូរហែរតែម្ដង។ ក្រៅពីនេះ គេក៏អាចធ្វើបានគ្រប់រដូវកាលឱ្យតែមានពន្លឺថ្ងៃសម្រាប់ហាលសម្ងួតបន្ទះនំ ឬក៏អាស្រ័យលើការកម្ម៉ង់របស់ភ្ញៀវផងដែរ”
អ្នកស្រីបានប្រាប់ឱ្យដឹងថា ជំនាញក្នុងការធ្វើនំក្រៀបនេះគឺចេះចាំតៗគ្នាពីចាស់ៗជំនាន់មុន ចំណែកដើមទុនក៏មិនសូវចំណាយច្រើនដែរ ដោយសារគេត្រូវការចំណាយតែលើវត្ថុធាតុដើមដូចជា អង្ករដំណើប ស្ករស ពងទា និងប្រេងឆា ហើយក្រៅពីនេះគេត្រូវការកម្លាំងក្នុងការបុកអង្ករ និងកិនបន្ទះនំផងដែរ។
ទាក់ទងទៅនឹងវិធីធ្វើវិញ អ្នកស្រី ឈុនអ៊ាង រៀបរាប់ថា ៖
“ដំបូងគេត្រូវលាងអង្ករដំណើប ហើយត្រាំទុកពីល្ងាច លុះព្រឹកឡើងគេត្រូវងើបពីព្រលឹមដើម្បីចំហុយអង្ករឱ្យឆ្អិនទន់ និងយកទៅបុក។ ក្នុងការបុកគេត្រូវយកអង្ករដែលចំហុយឆ្អិននោះទៅបុកចំនួនពីរគឺបុកឱ្យម៉ដ្ឋ និងបុកម្ដងទៀតដោយលាយជាមួយនឹងស្ករសឱ្យសព្វល្អ។ បន្ទាប់មកគេយកម្សៅអង្ករដែលបុករហូតមានសភាពស្អិតល្អហើយនោះ បន្តយកទៅកិនជាបន្ទះមូលៗស្ដើងល្មម រួចយកទៅហាល ប៉ុន្តែចំពោះការកិនគេត្រូវប្រើប្រេងឆាលាយជាមួយនឹងស៊ុតដើម្បីលាបកុំឱ្យម្សៅខាំស្អិតជាប់បន្ទះកិន។ ក្នុងការហាលគេយកបន្ទះនំដែលកិនហើយទៅតម្រៀបលើកន្ទេល រួចហាល និងប្រែដល់នំស្ងួត ឬក៏ហៅថាឆ្អិន ទើបបកពីកន្ទេលប្រមូលទុកជាការស្រេច”
អ្នកស្រីបញញជាក់ថា ៖
“សម្រាប់រយៈពេលផលិត គឺយើងរវល់តែមួយព្រឹកទេក្នុងការចំហុយ បុក និងកិន តែប៉ុណ្ណោះ បន្ទាប់ពីនោះមក យើងនៅសល់ពេលសម្រាប់ធ្វើការងារផ្សេងទៀតផងដែរ។ ក្នុងមួយថ្ងៃ យើងអាចធ្វើបានចន្លោះ ២០-៣០គីឡូក្រាម តែបើផ្ទះណាគេមានកម្លាំងច្រើនគឺអាចផលិតបានដល់ទៅ ៤០គីឡូក្រាមក៏មាន”
ជាមួយគ្នានេះ អ្នកស្រីក៏បានបញញជាក់ឱ្យដឹងផងដែរថា ចំពោះបញ្ហាប្រឈមនៅក្នុងការប្រមុខរបរមួយនេះពុំសូវមានច្រើននោះទេ ប៉ុន្តែគេត្រូវការកម្លាំងច្រើនក្នុងការផលិត ដែលជាភាពងាយស្រួលចំពោះគ្រួសារណាដែលមានសមាជិកច្រើន។ សម្រាប់ពេលអនាគត អ្នកស្រី ពេញ ឈុនអ៊ាង និងក្រុមគ្រួសារ នឹងបន្តអនុវត្តការធ្វើនំនេះ ធ្វើយ៉ាងណាឱ្យគេស្គាល់និងនឹកឃើញថា ពេលចង់ទិញនំក្រៀប គឺនឹងឃើញដល់ស្រុកក្រូចឆ្មារផ្ទាល់តែម្ដង៕
ជីវប្រវត្តិ: ជានិស្សិតនៃសាលកវិទ្យាល័យភូមិន្ទភ្នំពេញ ដេប៉ាតឺម៉ង់ប្រព័ន្ធផ្សព្វផ្សាយ និងសារគមនាគមន៍។ បច្ចុប្បន្ន ជាអ្នករាយការណ៍ព័ត៌មាននៅ AMS Economy ។
របាយការណ៍ថ្មីៗ
មើលទាំងអស់ ➧ព័ត៌មានទូទៅ
មើលទាំងអស់ ➧BYD ទិញយកហ៊ុនទាំងអស់របស់ Mercedes នៅចិន ដើម្បីពង្រឹងទីផ្សារ Denza ដោយខ្លួនឯង
ព្រឹត្តិការណ៍, អាជីវកម្មថ្មី និងនវានុវត្ត
• 20/09/2024
BYD បានចំណាយលុយទិញយកហ៊ុនទាំងអស់ដែលនៅសេសសល់របស់ក្រុមហ៊ុនអាល្លឺម៉ង់ដើម្បីយកយីហោរថយន្តប្រណិត Denza មកធ្វើគ្រប់គ្រង និងធ្វើទីផ្សារដោយខ្លួនឯង
ធនាគារ ABA បន្ថែមដើមទុន 220 លានដុល្លារ ប្ដេជ្ញារួមចំណែកដល់ការអភិវឌ្ឍសេដ្ឋកិច្ចកម្ពុជា
ព្រឹត្តិការណ៍, អត្ថបទពាណិជ្ជកម្ម
• 20/09/2024
ABA ដែលជាធនាគារពាណិជ្ជធំបំផុតនៅកម្ពុជា បានទទួលការអនុម័តសម្រាប់ការបន្ថែមដើមទុនចំនួន 220 លានដុល្លារ ពីធនាគារជាតិកាណាដា ដែលជាភាគហ៊ុនិករបស់ខ្លួន។