សម្រាប់រដូវវស្សាដែលមានភ្លៀងធ្លាក់ច្រើន និងមានប្រភពទឹកគ្រប់គ្រាន់ ជាអំណោយផលមួយសម្រាប់បងប្អូនប្រជាកសិករ ក៏ដូចជាអ្នកដែលចូលចិត្តដាំដំណាំ និងដើមឈើហូបផ្លែ ដែលជំរុញអ្នកជំនាញផ្នែកបណ្តុះ និងបង្កាត់កូនឈើក្នុងស្រុកផ្ទាល់ ក៏កាន់តែមានទីផ្សារ។
អ្នកស្រី ភឿន សម្ផស្ស ជាអាជីវករលក់កូនឈើហូបផ្លែនៅខេត្តសៀមរាប បានប្រាប់ឱ្យដឹងថា ជាទូទៅ សម្រាប់រដូវស្សានេះ កូនឈើហូបផ្លែលក់ដាច់ស្ទើរគ្រប់មុខ ព្រោះថារដូវភ្លៀង មានភាពងាយស្រួលដាំ ស្រួលថែទាំ មិនពិបាកស្រោចទឹកច្រើន ដាំមិនងាយងាប់ ។
អ្នកស្រីបានបញ្ជាក់ថា ៖
«មិនថាជាប្រភេទកូនឈើតាំងលម្អ ឬជាកូនឈើហូបផ្លែនោះទេ គឺលក់ដាច់ជាងរដូវផ្សេងៗ តែយើងផ្ដោតលើកូនឈើហូបផ្លែ ជាពិសេសក្រូចច្រើនមុខ ដែលបានបំបៅ ផ្សាំ នៅតាមកសិដ្ឋាននានាតាមបណ្តាខេត្ត និងអាចលក់បានប្រមាណ ១០០ដើមក្នុងមួយសប្ដាហ៍»។
ចំពោះពូជកូនឈើហូបផ្លែ ម្ចាស់អាជីវកម្មខាងលើរៀបរាប់ទៀតថា អ្នកស្រីបានធ្វើការផ្សព្វផ្សាយលក់តាមអនឡាញ ដោយយកកូនឈើហូបផ្លែគ្រប់ពីម៉ូយនៅខេត្តបាត់បំបង ចំណែកកូនក្រូចរួមមានក្រូចឆ្មា ក្រូចពោធិ៍សាត់ ក្រូចសើច ក្រូចថ្លុង ជាដើមយកពីកសិដ្ឋាននៅខេត្តពោធិ៍សាត់ ដែលគេប្រើបច្ចេកទេសកាត់ត ឬបំបៅមែក ដែលមានតម្លៃសមរម្យ និងមានគុណភាពល្អជាងរបស់នាំចូល ព្រោះមិនចាំបាច់ដឹកផ្លូវឆ្ងាយ។
ពាក់ព័ន្ធនឹងកូនដំណាំក្រូចដែលជាកូនឈើចម្បងនេះ អ្នកស្រីបានបញ្ជាក់ថា៖
«យើងផ្ដោតលើកូនក្រូច ដោយសារវាជារបស់ដែលកាត់ត និងបណ្ដុះនៅក្នុងស្រុកយើងផ្ទាល់ តម្លៃទិញចូលក៏ធូថ្លៃ ដែលយើងអាចទិញមកស្តុកទុកបានដើម្បីលក់ឱ្យអតិថិជនក្នុងតំបន់ខ្លះ និងលក់បន្តឱ្យអ្នកនៅតាមបណ្ដាខេត្តផ្សេងៗដែលកម្ម៉ង់ទិញតាមអនឡាញ ដោយកូនក្រូចក្នុងមួយដើមមានតម្លៃចាប់ពី ១០០០០-១២០០០រៀល»។
អ្នកស្រី សម្ផស្ស ក៏បញ្ជាក់ឱ្យដឹងដែរថា សម្រាប់កូនឈើក្នុងស្រុក និងក្រៅស្រុកមានភាពខុសគ្នាច្រើន ជាពិសេសរឿងតម្លៃ ទាំងតម្លៃពូជ តម្លៃកូន និងតម្លៃដឹកជញ្ជូន ណាមួយដំណាំដែលបំបៅក្នុងស្រុកអាចស្គាល់ប្រភពច្បាស់លាស់ថាមកពីខេត្តណា ឯគុណភាពទៀយសោត ដំណាំក្នុងស្រុកល្អជាង ហើយកូនឈើនាំចូលខ្លះដឹកជញ្ជូនផ្លូវឆ្ងាយធ្វើឱ្យអន់ដើមដាំមិនសូវល្អនោះទេ។
គួររំឭកដែរថា ម្ចាស់អាជីវកម្មខាងលើបានចាប់ផ្ដើមលក់កូនឈើនេះប្រមាណ ៣ឆ្នាំមកហើយ ដោយអ្នកស្រីលក់កូនដំណាំតែកំឡុងពេលរដូវវស្សាប៉ុណ្ណោះ ដោយសារគេនិយមដាំច្រើន ឯរដូវប្រាំងអ្នកស្រីប្រកបអាជីវកម្មផ្សេងទៀត។
ចុងក្រោយ អ្នកស្រី ភឿន សម្ផស្ស ក៏សូមអំពាវនាវឱ្យបងប្អូនយើងបន្តគាំទ្រកូនឈើក្នុងស្រុកបន្ថែមទៀត ដែលជាផ្នែកមួយជួយដល់សេដ្ឋកិច្ចក្នុងស្រុក ជាពិសេសអ្នកនៅតាមកសិដ្ឋានផ្ទាល់ ហើយក៏សូមឱ្យមានការសិក្សាជំនាញកសិកម្មឱ្យបានច្រើនដើម្បីអាចពង្រឹងបច្ចេកទេសក្នុងការដាំដុះ ការបំបៅ ដែលធ្វើឱ្យគុណភាពកូនឈើមានភាពធន់៕