ប៉ោយប៉ែត ៖ ផ្សិតត្រចៀកកណ្ដុរ ជាប្រភេទផ្សិតម្យ៉ាងដែលមនុស្សទូទៅយកមកចម្អិនធ្វើជាអាហារប្រកបដោយរសជាតិឆ្ងាញ់ ជាពិសេសគឺមានអត្ថប្រយោជន៍ច្រើនចំពោះសុខភាពអ្នកបរិភោគ ហេតុនេះហើយទើបផ្សិតត្រចៀកកណ្ដុរ មានតម្រូវការទីផ្សារខ្ពស់ ទាំងក្នុងស្រុក និងក្រៅប្រទេស ។
លោក រឿប ស៊ីរៀម អ្នកជំនាញផ្នែកបណ្តុះផ្សិតគ្រប់ប្រភេទដោយប្រើបច្ចេកទេសថ្មីបែបទំនើបប្រចាំសហគ្រាសបណ្តុះផ្សិតក្រុងប៉ោយប៉ែត បានប្រាប់ AMS ឲ្យដឹងថា បច្ចុប្បន្ននេះ ក្រុមគោលដៅផ្សិតត្រចៀកកណ្ដុរបាននឹងកំពុងប្រមូលផលផ្សិត ក៏ដូចជាបន្តបង្កើនផលិតកម្មកញ្ចប់ផ្សិតបន្ថែមទៀតដើម្បីត្រៀមជំនួសកញ្ចប់ផ្សិតចាស់ៗដែលអស់លទ្ធភាព(លែងដុះ) និងធានាស្ថិរភាពនៃការប្រមូលផលមិនឱ្យធ្លាក់ចុះ។
លោកបន្តថា ក្រុមគោលដៅនេះមានប្រមាណ ១០កន្លែង ដែលកំពុងញាប់ដៃញាប់ជើងក្នុងការបណ្ដុះ និងប្រមូលផល។ ឯតម្លៃផ្សិតត្រចៀកកណ្ដុរស្រស់មានតម្លៃ ៦,០០០រៀលក្នុងមួយគីឡួក្រាម តែបើគេហាលឱ្យក្រៀមល្មមអាចលក់បានប្រមាណ ១៦,០០០រៀល ក្នុងមួយគីឡូក្រាម។
លោកបន្តទៀតថា បច្ចុប្បន្នលោកជាអ្នកប្រមូលទិញផ្សិតក្រៀមពីកសិករផ្ទាល់ដើម្បីលក់បន្តទៅកាន់ព្រំដែនដោយក្នុងមួយខែលោកប្រមូលបានប្រមាណ ១.៥ តោន។ លោករំពឹងថា ទំហំនេះនឹងកើនឡើងថែមទៀតដោយសារកសិករខ្លះគាត់ទើបតែសាកបណ្ដុះដើម្បីយកទុនខ្លះ និងត្រៀមពង្រីករងបន្ថែមនៅរដូវកាលក្រោយផងដែរ។
ទាក់ទងទៅនឹងទីផ្សារ លោក រឿប ស៊ីរៀម បញ្ជាក់ថា ផ្សិតត្រចៀកកណ្ដុរមានទីផ្សារល្អ និងទូលាយ ទាំងក្នុង និងក្រៅស្រុក ដូចជានៅតាមកសិដ្ឋានខ្លះមានម៉ូយមកយកដល់កន្លែង ហើយយកទៅលក់បន្តនៅតាមផ្សារកសិផលក្នុងស្រុក ឯកសិដ្ឋានខ្លះទៀតហាលឱ្យស្ងួតសម្រាប់នាំចេញទៅប្រទេសជិតខាងដែលមានទំហំធំជាងទីផ្សារក្នុងស្រុក។
ទាក់ទងទៅនឹងរយៈពេលនៃការបណ្ដុះ អ្នកជំនាញ ស៊ីរៀម បន្ថែមថា គេត្រូវប្រើរយៈពេលប្រមាណ ៥០ថ្ងៃ បន្ទាប់មកអាចដកបានរៀងរាល់មួយសប្ដាហ៍ម្ដងរហូតដល់ ៤ខែទើបអស់។
យ៉ាងណាមិញ ការបណ្ដុះផ្សិតនេះក៏ជួបនូវកត្តាប្រឈមផងដែរដូចជា កត្តាអាកាសធាតុក្ដៅពេកធ្វើឱ្យផ្សិតដុះមកមិនសូវល្អ និងមានកត្តាសត្វល្អិតផ្សេងៗ តែគាត់ក៏បានណែនាំឱ្យកសិករចេះពីបច្ចេកទេស និងវិធីក្នុងការការពារផងដែរ។ ក្រៅពីនេះ គេក៏ត្រូវការកម្លាំងពលកម្មច្រើនក្នុងការប្រមូលផល ប៉ុន្តែសម្រាប់គ្រួសារខ្លះដែលមានសមាជិកច្រើនក៏មិនបានចោទជាបញ្ហាធំប៉ុន្មានទេ។ នេះជាអ្វីដែលលោកបានលើកឡើង។
ចំពោះពេលអនាគត អ្នកជំនាញខាងលើចង់ពង្រីកក៏ដូចជាផ្សព្វផ្សាយចំណេះដឹងក្នុងការបណ្ដុះផ្សិតដោយប្រើបច្ចេកវិទ្យាទំនើបនេះឱ្យបងប្អូនយើងបានចេះដឹងឱ្យកាន់តែទូលំទូលាយ ឈានទៅដល់ការផ្គត់ផ្គង់ទីផ្សារក្នុងស្រុក ពិសេសនៅតាមផ្សារទំនើបធំៗផងដែរ។ គួរឲ្យដឹងដែរថា យោងតាមអត្ថបទវេជ្ជសាស្ត្របុរាណចិន <Ben Cao Zai Xin> បានឱ្យដឹងថាផ្សិតត្រចៀកកណ្ដុរ ឬផ្កាថ្ម ត្រូវបានកត់ត្រាថាអាចសម្អាត និងផ្តល់សំណើមដល់សួតបាន។ ការសិក្សាផ្សេងទៀត ក៏បានបញ្ជាក់ដែរថា ផ្សិតត្រចៀកកណ្ដុរស សម្បូរទៅដោយសារធាតុ polysaccharides ដែលមានមុខងារពង្រឹងប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ។ វាក៏ជួយបង្កើនប្រសិទ្ធិភាពរបស់អងទីករ ដែលត្រូវបានប្រើដោយប្រព័ន្ធភាពស៊ាំដើម្បីប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងបាក់តេរី និងវីរុសផងដែរ។ ដូចនេះ ហើយបានជាការដាក់បញ្ចូលផ្សិតត្រចៀកកណ្ដុរទៅក្នុងរបបអាហារ ត្រូវគេជឿថាអាចជួយឲ្យប្រព័ន្ធភាពស៊ាំរឹងមាំ និងជួយប្រឆាំងនឹងជំងឺសួតផ្សេងៗ៕
ជីវប្រវត្តិ: ជានិស្សិតនៃសាលកវិទ្យាល័យភូមិន្ទភ្នំពេញ ដេប៉ាតឺម៉ង់ប្រព័ន្ធផ្សព្វផ្សាយ និងសារគមនាគមន៍។ បច្ចុប្បន្ន ជាអ្នករាយការណ៍ព័ត៌មាននៅ AMS Economy ។
របាយការណ៍ថ្មីៗ
មើលទាំងអស់ ➧ព័ត៌មានទូទៅ
មើលទាំងអស់ ➧Huawei វ៉ាដាច់ទីផ្សារលក់ស្មាតហ្វូនរបស់ Apple នៅក្នុងខែសីហាជាលើកដំបូងក្នុងរយៈពេល៤៦ខែចុងក្រោយ
ព្រឹត្តិការណ៍, អាជីវកម្មថ្មី និងនវានុវត្ត
• 11/10/2024
Huawei បានកាន់កាប់តំណែងទីផ្សារក្នុងស្រុកវិញហើយ ដោយសារតែការនាំចូលស្មាតហ្វូនពីបរទេសយកមកចែកចាយបន្តមានការធ្លាក់ចុះ