បន្ទាប់ពីបង្កើតជាសហគមន៍កសិកម្មដូងក្រអូប ដែលមានការទទួលស្គាល់ និងគាំទ្រច្រើនពីទីផ្សារ លោកបណ្ឌិត សួង ណយ ជាស្ថាបនិកនៃសហគមន៍នេះ និងជាអគ្គលេខាធិការងគណកម្មាធិការជាតិជំរុញចលនាភូមិ១ ផលិតផល១ នៃទីស្តីការគណរដ្ឋមន្ត្រី កំពុងដំណើរការរៀបចំទីតាំងច្នៃដូងក្រអូប ដំបូងនៅក្នុងស្រុក ដើម្បីជំរុញការប្រើប្រាស់វត្ថុធាតុដើមឱ្យអស់ពីលទ្ធភាព។
តាមការកត់សម្គាល់របស់លោកបណ្ឌិត សួង ណយ កន្លងមកកសិករច្រើនតែបោះចោលនូវទិន្នផលរបស់ខ្លួននៅពេលដែលមិនមានទីផ្សារ ឬលក់បានក្នុងតម្លៃទាបពេក។ ការបោះចោលវត្ថុធាតុដើមនេះ ក៏ដោយសារតែកសិករពឹងផ្អែកយ៉ាងសំខាន់លើការលក់កសិផលស្រស់ ហើយមិនបានរិះរកវិធីក្នុងការកែច្នៃបន្ថែម។ ម៉្លោះហើយ ការបង្កើតជាទីតាំងកែច្នៃដូងក្រអូបនេះ មិនសំដៅគាំទ្រតែលើផលិតផលដូងក្រអូបតែ ប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែក៏នឹងជួយដល់កសិករដែលដាំដុះដំណាំផ្សេងទៀតឱ្យមានទីផ្សារផងដែរ។
លោកបណ្ឌិត សួង ណយ បានបញ្ជាក់ថា ៖
“មិនត្រឹមតែជាកន្លែងផលិតកែច្នៃដូងក្រអូបទេ យើងធ្វើជាទឹកផ្លែឈើ ទឹកល្ពៅ ម្សៅល្ពៅដែលអាចឆុងទឹកបាន និយាយរួមគឺ យើងនឹងសិក្សាទឹកផ្លែឈើដែលជំនួយសុខភាពប្រជាជនយើង។ ការបង្កើតកន្លែងកែច្នៃបែបនេះ ទី១បន្ថយការបោះចោលរបស់កសិករ ទី២យើងអាចកាត់បន្ថយរឿងនាំចូល ហើយបង្កើនការងារ បើយើងលក់វត្ថុធាតុដើមទៅឱ្យគេ យើងនឹងបាត់ការងារដល់ប្រជាជនយើង។”
ជាមួយគ្នានេះ លោកបណ្ឌិតក៏បានលើកឡើងបញ្ជាក់ផងដែរថា ការកែច្នៃកសិផលបែបនេះអាចរក្សាទុកបានយូរ ហើយថែមទាំងអាចបម្រើដល់សុខភាពប្រជាជនជាជាងការហូបភេសជ្ជៈកំប៉ុងដែលនាំឱ្យប៉ះពាល់សុខភាព។ នេះក៏ជាផ្នែកមួយក្នុងការជួយ កសាងសេដ្ឋកិច្ចប្រជាជនកម្ពុជាជារួម ព្រោះថាកាលណាពលរដ្ឋមានសុខភាពល្អ ការប្រកបការងារ ផ្សេងៗក៏មានភាពរលូនទៅតាមនោះផងដែរ។
គោលបំណងជារួមគឺមិនខុសគ្នាពីចលនាភូមិមួយផលិតផលមួយ ដែលចង់ឱ្យប្រជាជនចេះកែច្នៃ មិនចង់ឱ្យលក់វត្ថុធាតុដើមចេញទៅក្រៅ ពោលគឺធ្វើយ៉ាងណាឱ្យផលិតផលសម្រេចបានដល់ដៃអ្នកប្រើប្រាស់ក្នុងស្រុកតែម្ដង។ យ៉ាងណាមិញ បច្ចុប្បន្នគម្រោងនេះកំពុងតែស្ថិតក្នុងដំណាក់កាលរៀបចំឯកសារ និងស្វែងរកដៃគូ ហើយគ្រោងនឹងដំណើរការសាងសង់នៅខែកញ្ញាខាងមុខ។
ដោយឡែក សម្រាប់ទីផ្សារដូងក្រអូបក្នុងរយៈពេល៦ខែកន្លងមកនេះ លោកបណ្ឌិតបានឱ្យដឹងថា មានភាពល្អប្រសើរច្រើន ដោយផ្គត់ផ្គង់ទីផ្សារក្នុងស្រុកមិនគ្រប់ផង។ រីឯទីផ្សារសំខាន់សម្រាប់ដូង ក្រអូបនេះគឺ ផ្សារទំនើប ផ្សារម៉ាត ហាងកាហ្វេ ហាងបាយជាដើម៕