ខុសប្លែកពីអាជីវករលក់បង្អែមភាគច្រើនដែលដាក់លក់នៅនឹងកន្លែងដូចជានៅតាមមុខផ្ទះ តំបន់ទីប្រជុំជន ក៏ដូចជានៅតាមស្ដង់ក្នុងផ្សារនោះ សម្រាប់តែស្ត្រីវ័យកណ្តាលម្នាក់ដែលប្រកបមុខរបរលក់បង្អែមដែរនោះ បែរជាបង្កើតគំនិតដាក់មុខបង្អែមនៅលើរទេះ ហើយរុញដើរលក់ចល័តនាពេលរាត្រី និងបានទទួលកម្រៃច្រើនគួរសមអាចផ្គត់ផ្គង់ជីវភាពគ្រួសារបាន។
អ្នកស្រី ឈាង ស្រីប៉ុច ជាអាជីវករលក់បង្អែមតាមរទេះរុញចល័តនាពេលរាត្រីមួយរួបនៅម្ដុំបឹងកេងកងមានប្រសាសន៍ឱ្យដឹងថា អ្នកស្រីបានប្រកបមុខរបរលក់បង្អែមតាមរទេះនេះច្រើនឆ្នាំមកហើយ ដែលមុខរបរនេះលក់តែពេលយប់ប៉ុណ្ណោះ ព្រោះការលក់ពេលយប់មិនសូវក្ដី ហើយមានម៉ូយច្រើនដែលបម្រើការងារនៅតាមហាងអាហារដ្ឋាន និងក្លិប ខណៈដែលចំណូលក៏ទទួលបានច្រើនចន្លោះពី ១៥-២០ម៉ឺនរៀល។
អ្នកស្រីបន្តថា ជាធម្មតាអ្នកស្រីចេញលក់ចាប់ពីម៉ោង ៨ យប់ ដោយលក់រុញចេញពីម្ដុំបឹងកេងកង ៣ តាមផ្លូវ ៣៦០ ផ្លូវ៣១០ រហូតដល់ម្ដុំវត្តលង្ការ ហើយត្រឡប់មកវិញតាមផ្លូវត្រសក់ផ្អែម ផ្លូវមុន្នីវង្ស បន្តទៅតាមផ្លូវ ៣៦០វិញ ដោយរុញលក់ជារឿយៗរហូតដល់អស់ទាល់តែម៉ោង ៥ព្រឹកទើបបានចូលផ្ទះសម្រាកវិញ។
ចំពោះមុខបង្អែមដែលមាននៅក្នុងរទេះរុញវិញ រួមមានដូចជាបង្អែមបបរសណ្ដែកខៀវ បបរពោត បបរត្នោត និងបង្អែមលតជាដើម ចំណែកប្រភេទភេសជ្ជៈវិញអ្នកស្រីមានលក់ទឹកសណ្ដែកស ទឹកសណ្ដែកខៀវ តែជ្រក់ក្រូចឆ្មារ និងមានលក់ណែមខ្លះៗ ដែលអ្នកស្រីទិញពីខេត្តបាត់ដំបងយកមកលក់បន្តផងដែរ។ ដោយឡែកចំពោះតម្លៃវិញ បង្អែមមួយចានលក់ត្រឹម ២០០០រៀល មានបន្ថែមខ្ទិះដូង ទឹកដោះគោ ដាក់ទឹកកកត្រជាក់ និងរសជាតិផ្អែមឈ្ងុយឆ្ងាញ់ជាប់មាត់តែម្ដង។
ពាក់ព័ន្ធនឹងការចម្អិនវិញ អ្នកស្រីបានលើកឡើងថា ចំពោះបង្អែម និងទឹកសណ្ដែកគឺចម្អិនដោយខ្លួនឯង ដោយចាប់ផ្ដើមរៀបចំគ្រឿងផ្សំតាំងពីម៉ោង ១២ថ្ងៃត្រង់ ដាក់ចម្អិន និងរៀបចំដាក់រទេះជាបណ្តើរៗ។ សម្រាប់មុខបង្អែមនីមួយៗចំណាយពេលចម្អិនយូរនោះទេ តែការរៀបចំឥវ៉ាន់ដាក់រទេះទើបត្រូវចំណាយពេលយូរដោយត្រូវរៀបចំទំនិញដាក់តាមទីកន្លែង រួមទាំងចានជ័រ និងថង់សម្រាប់វេចខ្ចប់ និងសម្រាប់ច្រកទឹកតែ ទឹកកកជាដើម។ គួរបញ្ជាក់ដែរថា អ្នកស្រី ឈាង ស្រីប៉ុច បានចាប់ផ្ដើមមុខរបរលក់បង្អែមតាមរទេះរុញនេះជាច្រើនឆ្នាំមកហើយ ដោយកាលពីដើមឡើយអ្នកស្រីពេលនៅថ្ងៃដូចគេទូទៅដែរ ប៉ុន្តែដោយសារការលក់ពេលថ្ងៃត្រូវងើបចម្អិន និងរៀបចំតាំងពីព្រឹកព្រលឹម អត់ងងុយពេក ហើយរៀបចំក៏មិនទាន់ពេល ដូច្នេះហើយទើបប្ដូរមកលក់នៅពេលយប់វិញ ណាមួយការលក់នៅពេលយប់ក៏មិនសូវមានអ្នកលក់ច្រើនដូចពេលថ្ងៃនោះដែរ៕