ការចិញ្ចឹមកង្កែប ជាមុខរបរមួយដែលកសិករនិយមចិញ្ចឹម ជាពិសេសអ្នកដែលមានស្រះ ក៏ដូចជាដីដែលអាចជីកស្រះចិញ្ចឹមបាន ហើយតម្រូវការទីផ្សារកង្កែបក៏ល្អផងដែរ ជាមួយនឹងការទទួលបានតម្លៃថ្លៃគួរសម។ ក្នុងនោះ ការចិញ្ចឹមកង្កែបក្នុងហាប៉ា ហាក់មានភាពងាយស្រួលជាងគេ ទាំងការចិញ្ចឹម ទាំងការថែទាំ និងអាចចិញ្ចឹមបានក្នុងបរិមាណច្រើន ហើយមានហានិភ័យទាប។
បើតាមលោក រី វិទ្ធី ជាម្ចាស់កសិដ្ឋានចិញ្ចឹមកង្កែប មាគ៌ាជលសា ស្ថិតនៅស្រុកស្វាយអន្ទរ ខេត្តព្រៃវែងបានមានប្រសាសន៍ឱ្យដឹងថា៖
«ខ្ញុំផ្ដោតទៅលើការចិញ្ចឹមកង្កែបនៅក្នុងហាប៉ា តែការចិញ្ចឹមកូនខ្អុកដែលមានអាយុត្រឹម ២៧ថ្ងៃ គឺត្រូវចិញ្ចឹមក្នុងតង់ ហើយចាប់ពី ២៧ថ្ងៃឡើងទៅ យើងយកទៅចិញ្ចឹមក្នុងហាប៉ា ព្រោះបើចិញ្ចឹមក្នុងបរិមាណច្រើន គឺត្រូវចិញ្ចឹមក្នុងហាប៉ាល្អជាង វាងាយស្រួលថែទាំ មិនប្រើកម្លាំងច្រើន ជាពិសេសងាយស្រួលចាប់ ឯការលូតលាស់ក៏ល្អជាងការចិញ្ចឹមក្នុងតង់ដែរ ព្រោះវារស់នៅក្នុងកន្លែងទូលាយ ហានិភ័យនៃការកើតជំងឺក៏តិចជាង»។
លោកបន្តថា ការចិញ្ចឹមកង្កែបដែលល្អត្រូវដាក់កង្កែបក្នុងដង់ស៊ីតេប្រមាណ ១០០-១២០ក្បាលក្នុងមួយម៉ែត្រការេ ដែលជាបរិមាណមួយល្មមអាចដាក់ចិញ្ចឹមតាំងពីកូនកង្កែបនៅតូចៗរហូតអាចចាប់លក់បាន។ តែមិនគួរធ្វើអាងធំពេកនោះទេ ចៀសវាងពិបាក្នុងការលាងសម្អាត និងឱ្យចំណី ជាក់ស្ដែងហាប៉ាទំហំ ៤x៨ម៉ែត្រ គេអាចដាក់កង្កែបប្រមាណ ៣០០០-៣៥០០ក្បាលគឺសមល្មម។
សម្រាប់រយៈពេលចិញ្ចឹម គេត្រូវការរយៈពេលប្រមាណ ២ខែ ដែលអាចទទួលបានកង្កែបសាច់ចំនួន ៥ក្បាលទម្ងន់មួយគីឡូក្រាម ហើយកសិដ្ឋានខាងលើនេះក៏អាចផ្គត់ផ្គង់កង្កែបសាច់ជាមធ្យមប្រមាណ ១.៥តោនក្នុងមួយសប្ដាហ៍។
ពាក់ព័ន្ធនឹងការចិញ្ចឹមនេះដែរ គុណភាពទឹកក៏ជាកត្តាសំខាន់មួយដែលទាមទារឱ្យប្រើប្រាស់ទឹកស្អាត គ្មានជាតិពុល ធ្វើឱ្យសុខភាពកង្កែបល្អតាមនោះដែរ តួយ៉ាងទឹកស្រះគឺល្អសម្រាប់ចិញ្ចឹម។ ការចិញ្ចឹមក្នុងហាប៉ាបណ្ដែតក្នុងទឹកស្រះក៏រឹតតែងាយស្រួល ព្រោះគេពុំចាំបាច់ផ្លាស់ប្ដូរទឹកញឹកញាប់ ដូចការចិញ្ចឹមក្នុងអាងដែលមានទឹកតិច និងត្រូវដូរទឹកមួយថ្ងៃ១ដង ឬ ២ដង មុនពេលឱ្យចំណី ចៀសវាងទឹកកខ្វក់ កើតជំងឺ និងមានបញ្ហាដល់កង្កែប។
ចុងក្រោយលោក វិទ្ធី ក៏បានបញ្ចេញទស្សនទានផងដែរថា ដើម្បីចិញ្ចឹមកង្កែបឱ្យឆាប់ធំ អ្នកចិញ្ចឹមត្រូវយកចិត្តទុកដាក់ទៅលើការឱ្យចំណី ដោយរកចំណីណាដែលមានប្រូតេអ៊ីនគ្រប់គ្រាន់ ចៀសវាងចំណាយពេលចិញ្ចឹមយូរ និងមិនសូវបានផល ឯអ្នកចាប់ផ្ដើមចិញ្ចឹមដំបូងៗ ក្នុងបរិមាណតិច មានដីទំហំតូច ពុំទាន់ចិញ្ចឹមក្នុងហាប៉ា អាចចិញ្ចឹមក្នុងតង់ ឬអាងសិនក៏បាន ព្រោះវាងាយស្រួលគ្រប់គ្រង និងថែទាំ៕