ប្រហុកខ្ទិះអនាម័យ អាចក្លាយជាមុខម្ហូបងាយស្រួលសម្រាប់រៀបចំចង្ហាន់ប្រគេនព្រះសង្ឃក្នុងរដូវកាន់បិណ្ឌ

ភ្នំពេញ ៖ អាចនិយាយបានថា ជាការច្នៃប្រឌិតនៅក្នុងការធ្វើអាជីវកម្មបែបសហគ្រាសខ្នាតតូចក្នុងស្រុកដោយការបង្កើតជាមុខម្ហូបចម្អិនរួចរាល់ស្រាប់រក្សាទុកនៅក្នុងកែវបិទជិតដាក់លក់នៅលើទីផ្សារ ជាពិសេស ដើម្បីតម្រូវតាមការចង់បានរបស់អ្នកដែលមិនសូវមានពេលគ្រប់គ្រាន់ក្នុងការចម្អិនម្ហូបអាហារដោយខ្លួនឯង។ ក្នុងចំណោមមុខម្ហូបចម្អិនស្រាប់ទាំងនោះ ប្រហុកខ្ទិះអនាម័យ ជ្រកក្រោមយីហោ «ម្លិះ វិសាល» កំពុងបង្ហាញខ្លួននៅលើទីផ្សារ និងទទួលបានការគាំទ្រគួរឱ្យកត់សម្គាល់។

លោក ឡាយ សុវិសារ ជាស្ថាបនិករបស់អាជីវកម្មប្រហុកខ្ទិះអនាម័យ យីហោ «ម្លិះ វិសាល» ដែលមានទីតាំងស្ថិតនៅភូមិសាលាបាឡាត់ សង្កាត់អូម៉ាល ក្រុងបាត់ដំបង ខេត្តបាត់ដំបង បានប្រាប់ AMS Economy ឱ្យដឹងថា ៖ អាជីវកម្មកែច្នៃ និងបង្កើតជាមុខម្ហូបចម្អិនស្រាប់ដែលអាចទទួលទានបានភ្លាមៗនេះ ប្រហុកខ្ទិះអនាម័យ «ម្លិះ វិសាល» ត្រូវបានបង្កើតឡើងតាំងពីមុនពេលរីករាលដាលនៃជំងឺកូវីដ-១៩មកម្ល៉េះ ប៉ុន្តែគ្រានោះហាក់មិនសូវទទួលបានការគាំទ្រច្រើននោះទេ។ ប៉ុន្តែ រហូតមកដល់បច្ចុប្បន្ន ការលក់មានការកើនឡើង ទាំងការបញ្ជាទិញតាមអនឡាញ ទាំងការដាក់លក់នៅតាមបណ្តាទីផ្សារនានា ខណៈដែលអតិថិជនមួយចំនួនបានស្គាល់រួចទៅហើយ។

លោកបន្តថា ដោយឡែក សម្រាប់ក្នុងឱកាសនៃពិធីបុណ្យភ្ជុំបិណ្ឌនេះ ប្រហុកខ្ទិះអនាម័យ «ម្លិះ វិសាល» អាចជាមុខម្ហូបដែលផ្តល់ភាពងាយស្រួលសម្រាប់អ្នកដែលចង់ធ្វើចង្ហាន់យកទៅប្រគេនព្រះសង្ឃ ប៉ុន្តែគ្មានពេលវេលាគ្រប់គ្រាន់ក្នុងការចម្អិន។ ពោល គឺគ្រាន់តែទិញ និងរៀបចំប្រភេទបន្លែជាគ្រឿងផ្ទាប់ដាក់អមជាមួយប្រហុកខ្ទិះអនាម័យ ម្លិះ វិសាល ជាការស្រេច ត្បិតប្រហុកអនាម័យនេះត្រូវបានចម្អិន និងរក្សាទុកនៅក្នុងកែវបិទជិតយ៉ាងស្រស់ស្អាតរួចជាស្រេច។

លោក ឡាយ សុវិសារ បញ្ជាក់ថា ៖

«ប្រហុកខ្ទិះនេះ គឺបងប្អូនអាចញ៉ាំជាមួយនំប៉័ងក៏បាន ដោយសារផលិតផលប្រហុកខ្ទិះនេះមិនសូវធុំក្លិនប្រហុកខ្លាំងនោះទេ ពោលគឺអ្នកទទួលទានអាចទទួលទានបានពេញមាត់ ហើយថែមទាំងមានក្លិនឈ្ងុយ។ ម៉្យាងទៀត បើទទួលទានជាមួយនឹងបន្លែស្រស់ៗ ស្រួយៗ គឺកាន់តែឆ្ងាញ់ ខណៈដែលប្រហុកខ្ទិះអនាម័យនេះអាចរក្សាទុកបានយូររហូតដល់៣សប្ដាហ៍ ប៉ុន្តែបើរក្សាទុកក្នុងទូរទឹកកកវិញ អាចបានដល់ទៅរាប់ខែ»។

ពាក់ព័ន្ធទៅនឹងតម្លៃដែលកំពុងដាក់លក់នៅលើទីផ្សារ ប្រហុកខ្ទិះនេះមួយកែវមានតម្លៃ ១៧០០០រៀល (ចំណុះ ២៥០ក្រាម) ខណៈដែលអតិថិជនគាំទ្រភាគច្រើនជាអ្នករស់នៅក្នុងខេត្តបាត់ដំបង និងក្នុងរាជធានីភ្នំពេញ។

យ៉ាងណាក៏ដោយ ចំពោះបច្ចេកទេស និងវិធីផលិតវិញត្រូវបានលោក ឡាយ សុវិសារ បង្ហើបឱ្យដឹងថា ការផលិតគឺមានដំណាក់កាលខុសគ្នា ដូចជាការជ្រើសរើស និងរៀបចំវត្ថុធាតុដើមរួមមានដូចជា ប្រហុកសាច់ សាច់ជ្រូក៣ជាន់ ម្ទេសក្រៀម ស្លឹកក្រូចសើច ខ្ទិះដូង គល់ស្លឹកគ្រៃ ល្មៀត រំដេង ខ្ទឹមស ស្ករ ប្រេងឆា ជាដើម។ បន្ទាប់ពីជ្រើសរើសយកវុត្ថុធាតុដើមដែលមានគុណភាពល្អរួចហើយ ត្រូវយកសាច់ជ្រូក៣ជាន់, ប្រហុកសាច់ និងគ្រឿងផ្សំផ្សេងទៀតចិញ្ច្រាំចូលគ្នា, ពូតខ្ទិះដូង ដាក់ប្របល់ឱ្យសព្វ ទើបចាប់ផ្ដើមចម្អិនដោយឆាគ្រឿងទាំងអស់ចូលគ្នារហូតដល់ស្ងួតទឹក និងឆ្អិនល្អ ហើយទុកឱ្យត្រជាក់ ទើបអាចធ្វើការវេចខ្ចប់ដាក់ចូលក្នុងកែវឱ្យបានត្រឹមត្រូវ។

ជាមួយនឹងការរៀបរាប់ខាងលើនេះ លោក ឡាយ វិសាល ក៏សូមថ្លែងអំណរគុណដល់អតិថិជនទាំងអស់ដែលគាំទ្រប្រហុកខ្ទិះអនាម័យ «ម្លិះ វិសាល» ហើយរូបលោកផ្ទាល់នឹងព្យាយាមស្វែងរកមុខម្ហូបថ្មីៗដែលអាចរៀបចំចម្អិនរួចរាល់ និងរក្សាទុកបានយូរសម្រាប់បំពេញតម្រូវការអ្នកដែលចង់ទទួលទានម្ហូបអាហារដែលមានរសជាតិឆ្ងាញ់ និងមិនចំណាយពេលក្នុងការចម្អិនដោយខ្លួនឯង៕


របាយការណ៍ថ្មីៗ

មើលទាំងអស់ ➧

ព័ត៌មានទូទៅ

មើលទាំងអស់ ➧

ក្រសួងរៀបចំដែនដី យកចិត្តទុកដាក់ដោះស្រាយបញ្ហាសំណង់មានសភាពចាស់ទ្រុឌទ្រោមដែលងាយបង្កហានិភ័យដល់អាយុជីវិតប្រជាពលរដ្ឋ

ព្រឹត្តិការណ៍, អចលនទ្រព្យ

• 08/02/2025

ក្រសួងរៀបចំដែនដី នគរូបនីយកម្ម និងសំណង់ យកចិត្តទុកដាក់គិតគូរដោះស្រាយបញ្ហាសំណង់មានសភាពចាស់ទ្រុឌទ្រោមដែលងាយបង្កហានិភ័យរងគ្រោះដល់អាយុជីវិតរបស់ប្រជាពលរដ្ឋ

ចំណេះដឹងផ្នែកហិរញ្ញវត្ថុ មានភាពចាំបាច់បំផុតសម្រាប់មនុស្សគ្រប់រូប ជាពិសេសអាចជួយជំរុញកំណើនដល់សេដ្ឋកិច្ចជាតិ

ព្រឹត្តិការណ៍, ហិរញ្ញវត្ថុ

• 07/02/2025

ចំណេះដឹងហិរញ្ញវត្ថុរបស់ប្រជាពលរដ្ឋ គឺជាកត្តាចាំបាច់មួយក្នុង​កា​រជំរុញកំណើនសេដ្ឋកិច្ច និងសង្គម ម្លោះហើយការផ្ដោតការយកចិត្តទុកដាក់លើការលើកកម្ពស់ ចំណេះដឹងផ្នែកហិរញ្ញវត្ថុរបស់ប្រជាជន គឺជាការងារអាទិភាពមួយ

ឧបនាយករដ្ឋមន្ត្រី សាយ សំអាល់ ៖ ការកសាងបញ្ជាការដ្ឋានកងរាជអាវុធហត្ថខេត្តតាកែវ ជាការពូនជ្រុំ និងកសាងបន្តនូវស្មារតី ៧ មករា

ព្រឹត្តិការណ៍, អចលនទ្រព្យ

• 07/02/2025

ថ្នា្កក់ដឹកនាំក្រសួងរៀបចំដែនដី នគរូបនីយកម្ម និងសំណង់ ចាត់ទុកការកសាងបញ្ជាការដ្ឋានកងរាជអាវុធហត្ថខេត្តតាកែវថាជាការពូនជ្រុំនិងកសាងបន្តនូវស្មារតី ៧ មករា រក្សាបាននូវសុខសុវត្ថិភាព សន្តិភាព និងភាពសុខដុមរមនាសម្រាប់ប្រទេសជាតិ និងប្រជាជន

កូនខ្មែរមានសត្ថភាពផលិតគ្រឿងសំអាង និងមានការគាំទ្រច្រើននៅលើទីផ្សារ

ជំនួញ, ព្រឹត្តិការណ៍

• 07/02/2025

ដោយមើលឃើញសក្តានុពល និងភាពងាយស្រួលក្នុងការស្វែងរកវត្ថុធាតុដើមដ៏សំបូរបែប កូនខ្មែរមួយរូបបានខិតខំរិះរកគំនិតកែច្នៃរុក្ខជាតិធ្វើជាគ្រឿងសំអាង ហើយដាក់លក់នៅលើទីផ្សារក្នុងស្រុក

កម្ពុជាលើកទឹកចិត្តអង្គការស្បៀង និងកសិកម្មនៃអង្គការសហប្រជាជាតិ ជួយដល់សហគមន៍កសិកម្មទំនើប

ព្រឹត្តិការណ៍, សេដ្ឋកិច្ច

• 07/02/2025

កម្ពុជាលើកទឹកចិត្តអង្គការFAOជួយដល់សហគមន៍កសិកម្មទំនើបដែលជួយកាត់បន្ថយថ្លៃដើមផលិត មានប្រសិទ្ធភាពសេដ្ឋកិច្ច និង មាននិរន្តរភាព

ក្រុមហ៊ុន​ផលិត​រថយន្ត​​របស់ចិន BYD សម្រេចបោះទុន​បង្កើត​រោងចក្រ​ផ្គុំ​ និងដំឡើ​ង​នៅ​ខេត្តព្រះសីហនុ

ព្រឹត្តិការណ៍, សេដ្ឋកិច្ច

• 07/02/2025

ទី​បំផុ ក្រុមហ៊ុន​ផលិត​រថយន្តអគ្គិសនី​របស់ចិន បាន​សម្រេច​បោះទុនវិនិយោគបង្កើត​រោងចក្រ​ដំឡើង​រថយន្តអគ្គិសនី​នៅកម្ពុជា​ហើយ​

វិថីតេជោសន្តិភាពឆ្នេរអង្កោល កំពុងលើកសម្រស់ខេត្តកែបឱ្យកាន់តែស្រស់ស្អាត និងទាក់ទាញទេសចរ

ព្រឹត្តិការណ៍, អចលនទ្រព្យ

• 07/02/2025

«វិថីតេជោសន្តិភាពឆ្នេរអង្កោល» ជាសមិទ្ធផលឆ្លងសម័យកាល ពោល​ត្រូវបានសាង​សង់​ឡើង​ក្នុងពេលសម្តេច​តេជោជានាយករដ្ឋមន្ត្រី ហើយសម្រេចក្នុងពេលសម្តេចមហាបវរធិបតីជានាយក​រដ្ឋមន្ត្រី។

ក្រសួងពាណិជ្ជកម្ម នឹងរៀបចំពិព័រណ៍ផលិតផលខ្មែរ និងបន្លែផ្លែឈើ ជំរុញផលិតកម្មក្នុងស្រុក

ព្រឹត្តិការណ៍, សេដ្ឋកិច្ច

• 07/02/2025

ក្រសួងពាណិជ្ជកម្ម នឹងរៀបចំពិព័រណ៍ផលិតផលខ្មែរនិង បន្លែផ្លែឈើ ក្នុងគោលបំណងជំរុញផលិតកម្មក្នុងស្រុក គាំទ្រផលិតផលខ្មែរ និងផ្គូផ្គងពាណិជ្ជកម្មរវាងអ្នកផលិត និងអ្នកទិញ

តម្លៃមាសបន្តឡើងថ្លៃខ្ពស់ ១តម្លឹង ៣ ៤៤១ ដុល្លារអាម៉េរិក ដោយសារភាពតានតឹងផ្នែកពាណិជ្ជកម្មរបស់ប្រទេសមហាអំណាច

ព្រឹត្តិការណ៍, សេដ្ឋកិច្ច

• 07/02/2025

តម្លៃមាសឡើងថ្លៃ ១ ភាគរយ ឬ ២ ៨៥៨ ដុល្លារអាម៉េរិកក្នុងមួយអោន (នៅលើទីផ្សារកម្ពុជា មាសមួយតម្លឹងមានតម្លៃ ៣ ៤៤១ ដុល្លារអាម៉េរិក និង មួយជីមានតម្លៃ ៣៤៤ ដុល្លារអាម៉េរិក)។ អ្នកវិភាគព្យាករណ៍ថា តម្លៃអាចឡើងថ្លៃដល់ ២ ៩០០ ដុល្លារអាម៉េរិកក្នុងមួយអោននាពេលឆាប់ៗនេះ

គិតត្រឹមឆ្នាំ២០២៤ កម្ពុជា​មានអ្នក​ប្រើទូរសព្ទចល័ត​ចំនួន ២០,៦លាន ខណៈអ្នកប្រើប្រាស់សេវាអ៊ីនធើណេត​មានចំនួន ១៩​លាន​

ព្រឹត្តិការណ៍, សេដ្ឋកិច្ច

• 07/02/2025

គិតត្រឹម​ចុងឆ្នាំ២០២៤ ទូទាំង​ប្រទេស​កម្ពុជា​មាន​អ្នកប្រើប្រាស់ទូរសព្ទចល័ត​ចំនួន ​២០​លាន ​៦សែន ដែល​មានន័យ​ថា មនុស្ស​ម្នាក់អាច​មានទូរសព្ទ ២គ្រឿង​ និងខ្លះ​ ៣គ្រឿង