អំពិលទុំ គឺជាគ្រឿងទេសដ៏សំខាន់មួយប្រភេទសម្រាប់បន្ថែមរសជាតិជូរក្នុងមុខម្ហូបអាហារ ហើយមិនត្រឹមតែប៉ុណ្ណោះ វាក៏ត្រូវបានគេយកទៅកែច្នៃធ្វើជាភេសជ្ជៈទឹកអំពិលទុំ ដែលមានរសជាតិជូរ ផ្អែម ឆ្ងាញ់ ជាប់មាត់ និងកំពុងមានតម្រូវការទីផ្សារខ្ពស់។
ជាសហគ្រាសខ្នាតតូចក្នុងស្រុកមួយបានបង្កើតផលិតផលថ្មីក្នុងរូបភាពជាភេសជ្ជៈច្នៃចេញពីទឹកអំពិលទុំ ក្រោមស្លាកយីហោ «ស្នាដៃអ្នកម្តាយ TAPT» ដែលកំពុងមានសកម្មភាពយ៉ាងមមាញឹកនៅក្នុងអាជីវកម្មកែច្នៃរបស់ខ្លួនដើម្បីផ្គត់ផ្គង់នៅតាមទីផ្សារគោលដៅរបស់ខ្លួនស្ទើរទូទាំងប្រទេស ខណៈដែលផលិតផលក្នុងរូបភាពភេសជ្ជៈទឹកអំពិលទុំនេះផ្តល់ភាពងាយស្រួលក្នុងការទទួលទាន ដោយគ្រាន់តែយកបរិមាណសមស្របណាមួយដែលខ្លួនចង់ទទួលទាន ហើយឆុងជាមួយទឹកក្ដៅ រួចបន្ថែមទឹកកកជាការស្រេច។
លោក ប្រាក់ សុខធី ជាម្ចាស់សហគ្រាស ទឹកអំពិលទុំស្នាដៃអ្នកម្តាយ TAPT មានទីតាំងស្ថិតនៅភូមិជ្រាវ សង្កាត់ជ្រាវ ក្រុងសៀមរាប បានមានប្រសាសន៍ប្រាប់ AMS Economy ថា៖
«ភេសជ្ជៈទឹកអំពិលទុំរបស់យើងគឺងាយស្រួលបំផុតក្នុងការឆុង ដោយគ្រាន់តែដាក់ល្បាយទឹកអំពិលទុំតាមបរិមាណដែលចង់ទទួលទាន ហើយឆុងជាមួយនឹងទឹកក្តៅបន្តិច ដាក់ទឹកកកចូលជាការស្រេច ហើយវាមានរសជាតិជូរផ្អែមឆ្ងាញ់ ដោយមានលាយជាមួយសាច់ម្នាស់ ព្រមទាំងសណ្ដែកដី និងល្ងរផងដែរ ដើម្បីបង្កើនក្លិនឈ្ងុយ»។
ម្ចាស់សហគ្រាសមួយនេះបន្តថា ៖
« តាមលទ្ធភាពជាក់ស្ដែង ក្នុងមួយខែយើងអាចលក់បានប្រមាណ ១២០០-២០០០កំប៉ុង ក្នុងតម្លៃមួយកំប៉ុង ២៥០០០រៀល។ ក្រៅពីរសជាតិអំពិលទុំ យើងក៏មានជារសជាតិផ្សេងទៀតដូចជា រសជាតិសណ្ដែកដី រសជាតិកន្ទួត និងរសជាតិខ្ញី ហើយភាគច្រើនយើងលក់ទៅតាមបណ្ដាលតូប ឬហាងលក់ភេសជ្ជៈនានាស្ទើរទូទាំងប្រទេស។ ភេសជ្ជៈរបស់យើងមានភាពខុសប្លែកពីភេសជ្ជៈដទៃ ដោយសារវាជាផលិតផលបង្កើតឡើងក្នុងស្រុកផ្ទាល់ គ្មានសារធាតុរក្សាទុក ឬសារធាតិគីមីដែលធ្វើឱ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាពអ្នកទទួលទាននោះទេ»។
ទាក់ទងនឹងការផលិតវិញទឹកអំពិលទុំដែលមានរសជាតិឆ្ងាញ់ គេត្រូវជ្រើសរើសយកវត្ថុធាតុដើមដែលមានគុណភាពល្អ ដូចជាសាច់អំពិលទុំ ម្នាស់ សណ្ដែកដី ក៏ដូចជាក៏ជាល្ង ដែលទុំល្អ និងត្រូវឆ្លងកាត់ការពិនិត្យយ៉ាងល្អិតល្អន់មុននឹងយកទៅចម្អិន។ បន្ទាប់មក ក្នុងការចម្អិនត្រូវប្រើភ្លើងក្ដោល្មម ដើម្បីឱ្យវាឆ្អិនស្មើសាច់ល្អ ទើបគេអាចយកទៅវេចខ្ចប់ប្រកបដោយអនាម័យ ដើម្បីធានាបានថា ផលិតផលមានគុពភាព សុវត្ថិភាព ស័ក្តិសមនឹងតម្លៃសម្រាប់អតិថិជនដែលជឿទុកចិត្ត។
ជាមួយនឹងកិច្ចដំណើរការរបស់សហគ្រាសមួយនេះ លោក ប្រាក់ សុខធី ក៏បង្ហើបឱ្យដឹងផងដែរថា សហគ្រាសរបស់លោកទទួលបានកញ្ចប់ជំនួយពីសហគ្រិនខ្មែរ Khmer Enterprise ដែលបានជួយដោះស្រាយបញ្ហាទាំងផ្នែកបច្ចេកទេស និងដើមទុន រួមជាមួយនឹងការរៀបចំអគារសិប្បកម្ម ម៉ាស៊ីនផលិត វត្ថុធាតុដើម និងសំបកវេចខ្ចប់ថ្មី ដែលជួយឱ្យអាជីវកម្មផលិតទឹកអំពិលទុំមួយនេះកាន់តែមានដំណើរការទៅមុខបន្ថែមទៀត។
គួររំឭកដែរថា រូបមន្តទឹកអំពិលទុំស្នាដៃអ្នកម្ដាយនេះត្រូវបានបង្កើតឡើងក្នុងឆ្នាំ២០១៣ ដោយអ្នកម្តាយរបស់លោក ឈ្មោះ សុធី ហើយទើបតែមានសម្ទុះនៃការគាំទ្រច្រើនក្នុងឆ្នាំ២០២១។ សហគ្រាសមួយនេះបានចាប់ផ្តើមកែច្នៃចេញពីទម្រង់អាជីវកម្មលក្ខណៈគ្រួសារបន្តពីម្ដាយ រហូតបានអភិវឌ្ឍទៅជាសហគ្រាសផលិតទឹកអំពិលទុំ ក្រោមយីហោ ទឹកអំពិលទុំស្នាដៃអ្នកម្ដាយ TAPT ក្រោមការទទួលស្គាល់ពីក្រសួង ស្ថាប័នពាក់ព័ន្ធ និងកំពុងចរាចរណ៍ដាក់លក់នៅលើទីផ្សារស្ទើរទូទាំងប្រទេស៕