តូក្យូ ៖ ជប៉ុនត្រូវបានគេទទួលស្គាល់ថាជាប្រទេសមួយដែលមានសកម្មភាពនេសាទត្រីសមុទ្រខ្លាំង និងមានប្រវត្តិរាប់រយឆ្នាំមកហើយដោយសារតែភូមិសាស្ត្ររបស់ខ្លួនស្ថិតនៅលើដែនដីកោះ។ ត្រីជាច្រើនប្រភេទ និងមានតម្លៃត្រូវបានប្រើប្រាស់នៅលើទីផ្សារក្នុងស្រុក ហើយមានច្រើនប្រភេទទៀតត្រូវបាននាំចេញទៅបណ្តាទីផ្សារដែលជាដៃគូនៅច្រើនប្រទេស ប៉ុន្តែប្រភេទត្រីមួយចំនួនដែលត្រូវបានជនជាតិជប៉ុនហៅថា Zako Fish នោះគឺមិនបានយកមកប្រើប្រាស់សម្រាប់ការនាំចេញ ឬសូម្បីការប្រើប្រាស់នៅលើទីផ្សារក្នុងស្រុកនោះទេកាលពីច្រើនឆ្នាំមុន។
ដោយឡែកនៅពេលបច្ចុប្បន្ននេះ សម្រាប់ប្រភេទត្រី Zako fish ដែលមិនមានតម្រូវការក្នុងទីផ្សារ ឬជាត្រីដែលមិនស្របទៅតាមស្តង់ដានៃការនាំចេញនោះត្រូវបានកែប្រែទីផ្សារបន្តិចម្តងៗទៅជាត្រីដ៏មានតម្លៃសម្រាប់យកមកធ្វើជាអាហារទទួលទានប្រចាំថ្ងៃ ហើយពេលនេះក៏កំពុងមានទីផ្សារខ្ពស់ ហើយមានតម្លៃថ្លៃ កំពុងបង្ហាញវត្តមាននៅស្ទើរគ្រប់ភោជនីយដ្ឋានតូចធំនៅទូទាំងប្រទេស។
ចុងភៅជប៉ុនដ៏ជំនាញម្នាក់ដែលមានឈ្មោះថា Kai Kosei ជាមនុស្សដែលទទួលបានការកោតសរសើរយ៉ាងខ្លាំងពីសំណាក់ពលរដ្ឋជប៉ុននិងក្រុមអ្នកនេសាទ ដែលស្ថិតនៅផែសមុទ្រធំបំផុតរបស់ជប៉ុន Odawara fising port។
លោក Kosei មានកំណើតជាកូនអ្នកនេសាទបាននិយាយបែបនេះថា ៖
“Zako fish មិនគួរត្រូវបានគេបោះបង់ចោលក្រោមហេតុផលគ្មានប្រយោជន៍នោះឡើយ។ ខ្ញុំមានអារម្មណ៍ថាសោកស្តាយចំពោះការខ្ជះខ្ជាយទាំងនេះណាស់ ហើយយើងមិនគួរនេសាទវាយកឡើងមកលើគោកនោះទេបើយើងមិនប្រើប្រាស់វា”
ត្រី Zako Fish ច្រើនប្រភេទដែលរួមមានដូចជាត្រី Mottled spinefoot, Roudi escolar និង Luna Lionfish ជាដើម ត្រូវបានចុងភៅ Kosei យកមកច្នៃអាហារដ៏មានរសជាតិជាច្រើនមុខ ខណៈដែលកាលពីអតីតកាល ត្រីប្រភេទទាំងនេះគឺមិនដែលមានអ្នកណាយកមកធ្វើជាអាហារ ឬសូម្បីតែស្គាល់ឈ្មោះរបស់ត្រីទាំងនោះផង។
ដោយឡែកក្រុមអ្នកនេសាទជាច្រើនបាននិយាយថា ជាយូរមកហើយ ត្រី Zako fish ជាច្រើនប្រភេទមិនត្រូវបានប្រើប្រាស់ឡើយទោះបីជាវាត្រូវបានគេនេសាទហើយមានលក្ខណៈស្រស់ៗក្តី។ មកដល់ពេលនេះចុងភៅជំនាញច្នៃម្ហូប លោក Kai Kosei បានកែប្រែត្រីប្រភេទទាំងនេះទៅជាអាហារដ៏មានប្រយោជន៍នៅក្នុងតំបន់ ហើយវាត្រូវបានគេប្តូរហៅត្រីទៅជា Zako. Trash Fish is Treasure វិញដែលកំពុងមានភាពទាក់ទាញចំណាប់អារម្មណ៍យ៉ាងខ្លាំងពីសំណាក់អតិថិជនដែលជាពលរដ្ឋជប៉ុន៕
ធ្លាប់បំពេញការងារជាអ្នកបកប្រែអត្ថបទសារព័ត៌មានជាភាសាខ្មែរជាមួយនឹងស្ថាប័នព័ត៌មានមួយចំនួនរយៈពេល៧ឆ្នាំ។ បទពិសោធបកប្រែប្រភេទព័ត៌មានអន្តរជាតិនយោបាយសេដ្ឋកិច្ចនិងកីឡាផង។ បច្ចុប្បន្នកំពុងបំពេញការងារជាអ្នកបកប្រែអត្ថបទសារព័ត៌មានសេដ្ឋកិច្ចអន្តរជាតិឱ្យសារព័ត៌មាន AMS Economy.
របាយការណ៍ថ្មីៗ
មើលទាំងអស់ ➧ព័ត៌មានទូទៅ
មើលទាំងអស់ ➧ទទួលផលពីអាជីវកម្មបរិយាបន្ន សហគមន៍កសិកម្មមួយអាចផ្គត់ផ្គង់បន្លែបានជាង១តោន ក្នុងមួយខែ
ធុរកិច្ចបរិយាបន្ន, ព្រឹត្តិការណ៍, សេដ្ឋកិច្ច
• 19/04/2024
អាជីវកម្មបរិយាបន្ន គឺជាប្រភេទអាជីវកម្មគំរូថ្មីមួយដែលអាចផ្ដល់អត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដល់អ្នកពាក់ព័ន្ធ និងអាចជំរុញសេដ្ឋកិច្ចទាំងក្នុងសហគមន៍ និងប្រទេសជាតិមួយ។
Good Nature Agro (GNA) ជួយកសិករខ្នាតតូចបង្កើនប្រាក់ចំណូលតាមរយៈការអនុវត្តកសិកម្មប្រកបដោយភាពច្នៃប្រតិដ្ឋ
ធុរកិច្ចបរិយាបន្ន, ព្រឹត្តិការណ៍, អាជីវកម្មថ្មី និងនវានុវត្ត
• 19/04/2024
Good Nature Agro (GNA) ជួយកសិករខ្នាតតូចបង្កើនប្រាក់ចំណូលតាមរយៈការអនុវត្តកសិកម្មប្រកបដោយភាពច្នៃប្រតិដ្ឋ
e-Choupal ជាវេទិកាអនឡាញធំបំផុតនៅឥណ្ឌាជួយនាំចេញកសិផលដោយផ្ទាល់ពីកសិករក្រីក្ររាប់លាននាក់
ធុរកិច្ចបរិយាបន្ន, ព្រឹត្តិការណ៍, អាជីវកម្មថ្មី និងនវានុវត្ត
• 19/04/2024
e-Choupal គែជាច្រកនាំចេញកសិផលដ៏ធំបំផុតមួយរបស់ឥណ្ឌាតាមរយៈបណ្តាញអ៊ិនធឺណេតដោយគិតមកដល់ពេលនេះមានកសិករក្រីក្រប្រមាណជា៤លាននាក់កំពុងអាស្រ័យផល