គ្រាន់តែឮពាក្យថា សំបុកត្រចៀកកាំ ភាគច្រើនគេតែងតែគិតពីរសជាតិ និងគុណតម្លៃចំពោះសុខភាពដែលទទួលបានពីការទទួលទានភេសជ្ជៈ ឬអាហារដែលចម្រាញ់ចេញពីសំបុកត្រចៀកកាំ។ ក្នុងនោះទម្រាំតែផលិតចេញជាភេសជ្ជៈ ឬផលិតផលសម្រេចណាមួយ ទឹកមាត់ ឬសំបុកត្រចៀកកាំត្រូវការការសម្រិតសម្រាំងយ៉ាងយកចិត្តទុកដាក់បំផុត រាប់តាំងពីការចិញ្ចឹម ការប្រមូលផល និងផលិត ដែលជាហេតុធ្វើឱ្យអាជីវកម្មប្រភេទនេះមានទីផ្សារខ្ពស់ និងមានតម្លៃថ្លៃរហូតដល់រាប់ពាន់ដុល្លារក្នុងមួយគីឡូក្រាម។
ជាក់ស្ដែងលោក ដួង វឌ្ឍន: ជាម្ចាស់អាជីវកម្ម «ផ្ទះត្រចៀកកាំ ១មករា» មួយរូបបានមានប្រសាសន៍ឱ្យដឹងថា អាជីវកម្មយកសំបុកត្រចៀកកាំនេះមានប្រជាប្រិយភាពណាស់ ហើយក៏មានទីផ្សារល្អដែរ ខណៈដែលនៅតាមបណ្តាប្រទេសជិតខាងដូចជា ប្រទេសចិន ថៃ វៀតណាម រង់ចាំទទួលទិញក្នុងតម្លៃថ្លៃគួរសម ដែលយ៉ាងហោចណាស់អាចលក់បានចាប់ពីតម្លៃ ៧០០ដុល្លារឡើងទៅ។
លោកបន្ថែមថា ៖
“ក្រៅពីការចិញ្ចឹមត្រចៀកកាំយកមកសំបុកនេះ យើងក៏មានខាងសាងសង់ផ្ទះត្រចៀកកាំសម្រាប់អ្នកដែលមានបំណងចង់ចិញ្ចឹមផងដែរ។ សម្រាប់ការធ្វើផ្ទះត្រចៀកកាំគឺមានច្រើនបែប ដែលបងប្អូនខ្លះត្រូវការតម្លៃធូរថ្លៃ តែវាក៏អាស្រ័យទៅតាមទីតាំង និងស្ថានភាពជាក់ស្ដែង ដូចជាកន្លែកខ្លះត្រូវសាងសង់ផ្ទះទាប ឬត្រូវសាងសង់ផ្ទះធំ ហើយខ្ពស់ ឯខ្លះទៀតគាត់មានផ្ទះស្រាប់ដែលយើងគ្រាន់តែទៅជួយកែលម្អរ ហើយតម្លៃក៏អាស្រ័យទៅតាមនោះដែរ។”
សម្រាប់ការធ្វើផ្ទះត្រចៀកកាំនេះដែរ គេត្រូវផ្ដោតទៅលើទីតាំង បើទីតាំងល្អក៏អាចងាយស្រួល និងធ្វើហើយលឿន ទីពីរគឺបច្ចេកទេសក្នុងការសាងសង់ឱ្យត្រូវតាមស្ថានភាពដើម្បីទាក់ទាញត្រចៀកកាំឱ្យចូលមកនៅ និងការពារពីសត្វផ្សេងៗ។
ចំណែកការចញ្ចឹមសត្វត្រចៀកកាំក៏មិនងាយស្រួលប៉ុន្មានដែរ មាន័យថា គេមិនត្រូវរំពឹងលើផលចំណេញលឿនពេកនោះទេ ហើយកត្តាដើមទុនគឺជារឿងចាំបាច់បំផុត ហើយច្ចេកទេសក៏ជាកត្តាសំខាន់ទី២។ នេះជាអ្វីដែលម្ចាស់អាជីវកម្មខាងលើបានលើកឡើង។
សម្រាប់រយៈពេលនៃការទទួលផលវិញគឺអាស្រ័យទៅលើទីតាំងដែលគេចិញ្ចឹម ដែលកន្លែងខ្លះគឺលឿន កន្លែងខ្លះក៏យូរ ជាក់ស្ដែងកន្លែងរបស់លោក វឌ្ឍនៈ ចិញ្វចឹមវិញ គឺចំណាយពេលត្រឹម ១-២ឆ្នាំ ប៉ុណ្ណោះគឺអាចទទួលបានផលបណ្ដើរៗហើយ។ រីឯទិន្នផលវិញ សម្រាប់លោកផ្ទាល់អាចប្រមូលផលត្រឹមជាង១០គីឡូក្រាម តែសម្រាប់សមាជិករបស់លោកគឺអាចទទួលបានច្រើនដល់ទៅរាប់រយគីឡូក្រាមក្នុងមួយខែ។
ទន្ទឹមគ្នានេះដែរ ការចិញ្ចឹមត្រចៀកកាំក៏ជួបនូវផលលំបាកមួយចំនួនដូចជា ការកសាងអគារ (ផ្ទះត្រចៀកកាំ) ភាគច្រើនទាក់ទងនឹងដើមទុន បន្ទាប់ពីនេះគេត្រូវតាមដាននៅពេលមានសត្វចូល ការគ្រប់គ្រងសំឡេង ការគ្រប់គ្រងសំណើម និងកត្តាសត្វរំខានផ្សេងៗ ដែលគេត្រូវយកចិត្តទុកដាក់។
លោក ដួង វឌ្ឍន: បានរំលឹកពីការចាប់ផ្តើមអាជីវកម្មក្នុងវិស័យទឹកមាត់ត្រចៀកកាំថា ៖
“ខ្ញុំចាប់ផ្តេីមគិត និងធ្វេីគម្រោងអាជីវកម្មផ្ទះត្រចៀកកាំនេះតាំងពីឆ្នាំ២០១៩ តែបានត្រឹមតែគិត ដោយសាតែថវិកាមិនគ្រប់ រហូតដល់ឆ្នាំ២០២០ អំឡុងពេលដែលកូវីដចូលមកដល់ ខ្ញុំ និងបងជីដូនមួយរបស់ខ្ញុំ លោក ឡេង គឹមហួន បានជួបជជែកគ្នាដេីម្បីរកដំណោះស្រាយធ្វេីយ៉ាងណាត្រូវធ្វេីឱ្យបាន ទេីបនៅថ្ងៃទី១២ ខែមីនា ឆ្នាំ២០២០ យេីងសម្រេចបុកគ្រឹះផ្ទះត្រចៀកកាំលើកដំបូង ដែលមានការចូលរួមពីក្រុមកាងារ និងដៃគូរសហការជាច្រេីននាក់។ ខ្ញុំបានគិត និងរំពឹងហេីយថា វិស័យត្រចៀកកាំនេះគឺវាជួយយេីងបានច្រេីន បេីនិយាយឱ្យចំ វាជាចំណូលអកម្មមួយពិតប្រាកដ ព្រោះពេលយេីងសាងសង់ផ្ទះរួចរាល់យេីងមិនពិបានចំណាយដេីមទន់មេីលថែច្រេីនទៀតឡេីយ ហេីយយេីងក៏មិនយកពេលច្រេីនទៅមើលថែទាំលេីវាដែរ នេះបេីយេីងធ្វេីត្រូវតាមបច្ចេកទេស និងរើសទីតាំងបានល្អត្រឹមត្រូវ។”
ម្ចាស់អាជីវកម្មរូបនេះបានបន្តទៀតថា ៖
“ការធ្វេីផ្ទះត្រចៀកកាំត្រូវគិតលេីរឿងពីរសំខាន់បំផុត ទី១ គឺទីតាំង បេីទីតាំងរើសបានល្អនោះឱកាសទទួលបានផលកាន់តែល្អ និងប្រេីពេលលឿន ទី២ គឺ បច្ចេកទេស ព្រោះបច្ចេកទេសជារឿងសំខាន់បន្ថែមពីលើទីតាំងល្អ។ មានបច្ចេកទេសល្អ គឺអាចដឹងពីចរិតលក្ចណះរបស់សត្វ ហេីយមានរបៀបការពារសត្វរំខានផ្សេងៗ
។ កាងារធ្វេីផ្ទះត្រចៀកកាំមិនស្រួលប៉ុន្មាននោះទេ មានបងប្អូនខ្លះចង់បានតម្លៃធូរថ្លៃ បុន្តែពួកគាត់មិនយល់ច្បាស់ពីរបៀបធ្វេី។ តម្លៃ គឺអាស្រ័យទៅតាមទីតាំង និងចំណង់ចំណូលចិត្តរបស់ពួកគាត់ ទីតាំងខ្លះមិនតម្រូវឱ្យធ្វេីទាប់ ឬតូចទេ កន្លែងខ្លះទៀតគឺតម្រូវឱ្យធ្វេីធំ ខ្លះទៀតគាត់មានផ្ទះស្រាប់ ហើយឱ្យយេីងទៅជួយកែផ្ទះរបស់គាត់ក៏មានដែរ ដែលទាំងអស់នេះសុទ្ធតែត្រូវមានជំនាញ និងបច្ចេកទេសច្បាស់លាស់បំផុត។”
ជាចុងក្រោយ លោក វឌ្ឍនៈ និងដៃគូរបស់លោកបានបង្ហាញពីឆន្ទៈមុតមាំក្នុងការចូលរួមពង្រីកអាជីវកម្មសាងសង់ផ្ទះត្រចៀកកាំ ក៏ដូចជាប្រមូលសំបុកត្រចៀកកាំឱ្យកាន់តែធំទូលាយ ដែលជាផ្នែកមួយជួយដល់សេដ្ឋកិច្ចជាតិតាមរយៈការនាំសំបុកត្រចៀកកាំចេញទៅទីផ្សារអន្តរជាតិ និងព្យាយាមផលិតនូវផលិតផលសម្រេចក្រោមស្លាកយីហោក្នុងស្រុកឱ្យកាន់តែមានគុណភាពបន្ថែមទៀត៕