ភ្នំពេញ ៖ ជ្រក់ជើងមាន់ គឺជាអាហារកែច្នៃមួយប្រភេទដែលប្រជាជន ពិសេសយុវវ័យនិយមទទួលទាន ដោយសារតែជ្រក់ជើងមាន់មានរសជាតិឆ្ងាញ់បែបជូរ និងហឹរ ដែលជារសជាតិពេញនិយមសម្រាប់យុវវ័តែម្ដង។ ដោយមើលឃើញពីតម្រូវការទីផ្សារបែបនេះ យុវតីមួយរូបបានចាប់ផ្ដើមផលិត និងលក់ជ្រក់ជើងមាន់ដើម្បីរកចំណូលបន្ថែមសម្រាប់គ្រួសារ។
កញ្ញា ហួន ស៊ីវយីង និស្សិតម្នាក់រស់នៅទីក្រុងភ្នំពេញ និងមានស្រុកកំណើតនៅខេត្តព្រះវិហារ បានប្រាប់ AMS ថា កញ្ញាចាប់ផ្ដើមលក់ជ្រក់ជើងមាន់ ដោយសារតែចង់រកចំណូលក៏ដូចជាសម្រាលបន្ទុកក្នុងគ្រួសារ។
កញ្ញាបញ្ជាក់ថា៖
“ពេលទំនេរ ខ្ញុំធ្វើជ្រក់ជើងមាន់លក់តាំងពីរៀនថ្នាក់ទី១១ នៅវិទ្យាល័យនៅឯខេត្ត ដោយសារតែខ្ញុំចង់រកចំណូលបន្ថែម ហើយចង់សម្រាលបន្ទុកគ្រួសារបានខ្លះ”
កញ្ញាបានបន្តថា ជ្រក់ជើងមាន់របស់កញ្ញាមានតម្លៃ ១ ម៉ឺនរៀល ក្នុងមួយប្រអប់ ហើយជាធម្មតា កញ្ញាធ្វើតាមការកម្ម៉ង់របស់ភ្ញៀវ ដើម្បីឱ្យភ្ញៀវទទួលបានជ្រក់ថ្មីៗតែម្ដង។ ជាមធ្យម ក្នុងជើងមាន់ប្រមាណ ២ គីឡូក្រាម កញ្ញាអាចធ្វើ ឬច្នៃជាជ្រក់ជើងមាន់បាន ៧ ប្រអប់ផងដែរ។
ចំពោះគ្រឿងផ្សំ ដើម្បីធ្វើជ្រក់ជើងមាន់បាន កញ្ញា ហួន ស៊ីវយីង ត្រូវការ ជើងមាន់ ខ្ទឹមស ខ្ញី រំដេង ស្លឹកក្រូចសើច ម្ទេស គល់ស្លឹកគ្រៃ អំបិល ស្ករ ប៊ីចេង ពិសេសគឺក្រូចឆ្មារ ដោយសារអតិថិជនចូលចិត្តរសជាតិជូរ និងហឹរ។ កញ្ញាបន្តថា អតិថិជនភាគច្រើនជាមិត្តភក្ដិ ក៏ដូចជាមិត្តក្នុងបណ្ដាញសង្គមដែលតែងតែកម្ម៉ង់ទិញនៅតាមផេកហ្វេសប៊ុកជាដើម។
ចំណែចំណុចពិសេសរបស់ជ្រក់ជើងមាន់ដែលអតិថិជនតែងតែកោតសរសើរនិងគាំទ្រគឺ រសជាតិ ជូរ និងហឹរ ដឹតល្អ។ លើសពីនេះ ទោះជ្រក់ជើងមាន់ធ្វើថ្មីៗក៏ដោយ ក៏វានៅតែមានរសជាតិល្មមអាចញ៉ាំបានភ្លាមៗតែម្ដង ដោយមិនបាច់ទុកយូរនោះឡើយ ហើយក៏មានថែមបន្លែសម្រាប់ផ្ទាប់ ដូចជាការរ៉ុត និងខ្ញីផងដែរ។
ពាក់ព័ន្ធនឹងវិធីធ្វើវិញ ដំបូងកាត់ជើងមាន់ជាដុំតូចៗ លាងសម្អាតដោយច្របាច់អំបិលឱ្យស្អាត រួចដាក់ស្រុះក្នុងទឹកក្ដៅដែលមានដាក់គល់ស្លឹកគ្រៃ រំដេង ខ្ញី ស្លឹកក្រូចសើច និងខ្ទឹមស ដើម្បីកាត់ក្លិនឆ្អាប។ លុះជើងមាន់ឆ្អិនហើយ ស្រង់វាចេញដាក់ត្រាំក្នុងទឹកកដើម្បីធ្វើឱ្យជើងមាន់រឹង និងស្រួយល្អ។ បន្ទាប់មក បុកទឹកត្រីដើម្បីលាយដោយប្រើគ្រឿងផ្សំដូចជាម្ទេស ខ្ទឹមស អំបិល ប៊ីចេង ក្រូចឆ្មារ ទឹកត្រីដើមតាមបរិមាណជើងមាន់ រួចហើយ ទើបលាយច្របល់ជាមួយជើងមាន់ ទុកប្រមាណ ៣០ នាទី ហើយដាក់ចូលក្នុងទូរទឹកកកឱ្យត្រជាក់ជាការស្រេច។
សម្រាប់ការចាប់ផ្ដើម កញ្ញា ស៊ីវយីង បានបញ្ជាក់ដែរថា ពុំបានប្រើដើមទុនអ្វីច្រើនទេ ពោលគឺមានដើមទុនតិចតួច ដោយសារនៅខេត្ត មានគ្រឿងផ្សំមានខ្លួនឯងដូចជាស្លឹកគ្រៃ ម្ទេស ស្លឹកក្រូចសើចជាដើម ហើយអ្វីដែលត្រូវចំណាយគឺជើងមាន់ និងគ្រឿងទេសប៉ុណ្ណោះ។
ចំពោះផលលំបាកវិញ ភាគច្រើនទាក់ទងនឹងពេលវេលា ដោយសារ កញ្ញា ត្រូវជាប់រៀនផង និងធ្វើការផង ហើយត្រូវដឹកឱ្យភ្ញៀវភ្លាមៗទៀត នៅពេលរងចាំអ្នកដឹកជញ្ជូនអាចយូរ ព្រោះភ្ញៀវខ្លះរងចាំពុំបាន ដែលតម្រូវឱ្យកញ្ញាចេញដឹកជូនភ្ញៀវខ្លួនឯងតែម្ដង។ ជាចុងក្រោយ កញ្ញាក៏សូមអរគុណដល់អតិថិជនដែលតែងតែគាំទ្រជ្រក់ជើងមាន់របស់កញ្ញា ហើយកញ្ញាក៏មានគម្រោងចង់ពង្រីកអាជីវកម្មឱ្យកាន់តែធំ និងបំពេញតម្រូវការអតិថិជនឱ្យបានកាន់តែច្រើនផងដែរ៕
ជីវប្រវត្តិ: ជានិស្សិតនៃសាលកវិទ្យាល័យភូមិន្ទភ្នំពេញ ដេប៉ាតឺម៉ង់ប្រព័ន្ធផ្សព្វផ្សាយ និងសារគមនាគមន៍។ បច្ចុប្បន្ន ជាអ្នករាយការណ៍ព័ត៌មាននៅ AMS Economy ។
របាយការណ៍ថ្មីៗ
មើលទាំងអស់ ➧Khmer Insider ជាកម្មវិធីវីដេអូឯកសារមួយដែលបង្កើតឡើងដើម្បីបំផុសគំនិតយុវជន
បទយកការណ៍, អាជីវកម្មថ្មី និងនវានុវត្ត
• 16/10/2024
Khmer Insider ជាកម្មវិធីវីដេអូឯកសារមួយដែលបង្កើតឡើងដើម្បីបំផុសគំនិតយុវជនឲ្យក្លាហានចាប់យកក្តីស្រមៃ ឬចាប់អារម្មណ៍លើការបង្កើតអាជីវកម្មថ្មីៗជាមួយគំនិត ទុន និងឱកាសទីផ្សារផ្សេងៗ
ព័ត៌មានទូទៅ
មើលទាំងអស់ ➧ចិន ក្លាយជាម្ចាស់ជំនួយធំជាងគេសម្រាប់អង្គការសុខភាពពិភពលោកក្រោយប្រកាសផ្តល់ថវិកាថ្មី៥០០លានដុល្លារ
ព្រឹត្តិការណ៍, អាជីវកម្មថ្មី និងនវានុវត្ត
• 21/05/2025
ប្រទេសចិនបានសន្យាថានឹងផ្តល់ជំនួយជាថវិកាប្រមាណជា៥០០លានដុល្លារសម្រាប់រយៈពេល៥ឆ្នាំទៅឲ្យអង្គការសុខភាពពិភពលោកហៅកាត់ថា WHO (World Health Organization)
ប៉េកាំង នឹងចាត់វិធានការប្រឆាំងនឹងការព្រមានថ្មីរបស់សហរដ្ឋអាម៉េរិកដែលទប់ស្កាត់ប្រទេសផ្សេងៗពីការប្រើប្រាស់បន្ទះឈីប AI របស់ចិន
ព្រឹត្តិការណ៍, អាជីវកម្មថ្មី និងនវានុវត្ត
• 21/05/2025
ទីក្រុងប៉េកាំងប្តេជ្ញាចាត់វិធានការប្រឆាំងនឹងការព្រមានថ្មីរបស់សហរដ្ឋអាម៉េរិកលើការប្រើប្រាស់បន្ទះឈីប AI ដែលផលិតនៅក្នុងប្រទេសចិន ហើយចិនចាត់ទុកទង្វើរនេះជាការគំរាមគំហែង ពីសំណាក់សងរដ្ឋអាម៉េរិក